Nigel Walraven in 2020 met Druijff Racing Kawasaki op jacht naar succes

149
druijff-racing-kawasaki
V.l.n.r Alexander Klaassen, Erwin Druijff en Nigel Walraven | foto© Druijff Racing Kawasaki

Kawasaki Benelux, Druijff Racing en Nigel Walraven gaan voor 2020 een gooi doen naar de titel in het ONK Supercup 1000 kampioenschap op de Ninja ZX-10R. Het team gaat Druijff Racing Kawasaki heten. Naast Walraven zal ook Alexander Klaassen in 2020 deel uitmaken van het team.

Druijff Racing Kawasaki zal van start gaan in het ONK SuperCup 1000 kampioenschap en daarnaast nog aanvullende races rijden zoals IDM, Benecup en Endurance. Walraven heeft al twee keer de titel veroverd en rijdt daarnaast komend jaar bovendien ook op de Ninja ZX-10R in het WK Endurance voor het Kawasaki Bolliger team. Klaassen heeft afgelopen jaren bewezen bij de top vijf van het ONK kampioenschap te horen en hoopt met deze stap een gooi te doen naar de strijd om het podium.

Erwin Druijff (Druijff Racing): “We hebben met meerdere partijen een ambitieus project opgezet. Nigel is een bewezen kampioen en Alexander heeft de afgelopen jaren ook mooie dingen laten zien. Als team hebben we nu de taak en overtuiging om te laten zien dat de Ninja ZX-10R ook buiten het WorldSBK een winnende motor is.”

Nigel Walraven: “Ik ben enorm trots dat we een samenwerking tussen alle partijen hebben kunnen vinden en dat we nu met de Kawasaki Ninja ZX-10R van start kunnen gaan in het OW-cup kampioenschap. Uiteraard is het ook goed dat ik nu op dezelfde motor van start kan gaan als in het FIM EWC waardoor we nu in beide kampioenschappen met hetzelfde materiaal een gooi kunnen doen naar topklasseringen! Ik wil graag Kawasaki, Frontrow components en Druijff Racing bedanken voor hun inzet om dit voor elkaar te krijgen en hoop dat ik ze met goede resultaten kan terugbetalen.”

Alexander Klaassen:” Ik kijk erg uit naar het nieuwe seizoen. Zowel Erwin, Nigel en de mensen er omheen zijn voor mij bekende personen. Ik kan niet wachten om te kunnen gaan testen en de samenwerking te starten met alle betrokkenen.”

Druijff Racing Kawasaki zal in maart 2020 voor het eerst gaan testen en op 4 april in Assen beginnen aan het raceseizoen.