Niki Tuuli breekt pols en dijbeen bij crash tijdens MotoE race in Misano

101
niki-tuuli
Niki Tuuli | foto© Ajo Team

Niki Tuuli zal lange tijd uit de roulatie zijn als gevolg van zijn zaterdag in Misano opgelopen verwondingen. De Fin brak bij een crash gedurende de eerste MotoE wedstrijd van het weekend zowel zijn linkerdijbeen als ook zijn linkerpols.

In de eerste MotoE-race op Misano deed zich een ernstig incident voor: Ajo-rijder Niki Tuuli brak zijn dij en pols in een val en moest een operatie ondergaan.

De eerste MotoE race tijdens de Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini werd zaterdag ontsierd door een stevige crash in bocht zes van het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Bij de crash waren Niki Tuuli (Ajo MotoE), Mattia Casadei (Ongetta SIC58 Squadra Corse) en Bradley Smith (One Energy Racing) betrokken.

Terwijl Casadei en Smith ongedeerd bleven en in de tweede race op zondag weer aan de start stonden, was Tuuli afwezig van zijn bij de crash opgelopen verwondingen. De Fin blijkt naar nu bekend is geworden een gebroken linkerpols en linkerdijbeen over gehouden te hebben aan de crash. De Fin wordt een dezer dagen geopereerd en zal naar verwachting zo’n drie maanden uit de roulatie zijn.

 

Handige links Gran Premio Octo di San Marino e della Riviera di Rimini:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App