Niki Tuuli zal komend weekend tijdens de voorlaatste Grand Prix van het seizoen in Sepang gewoon weer van de partij zijn. De Petronas Sprinta Racing Moto2 coureur moest afgelopen weekend op Phillip Island afzien van deelname aan de race vanwege in de trainingen opgelopen blessure.

Niki Tuuli kende afgelopen weekend weinig geluk op het Phillip Island Grand Prix Circuit. De 23-jarige Fin werd zaterdag in de derde vrije training op het Australische circuit geraakt door een collega coureur nadat hij even daarvoor zelf ten val was gekomen.

Ondanks dat de blessures achteraf meevielen besloot teammanager Johan Stigefelt zijn landgenoot de rest van het weekend langs te kant te houden en niet van start te laten gaan in de race. De reden hiervoor was dat Tuuli zo’n beetje over zijn gehele lichaam bont en blauw was, toch wel de nodige pijn had, het missen van belangrijke tracktime op het snelle circuit en hem voldoende rust en herstel te geven om op hersteld te zijn voor de komend weekend te verrijden thuis Grand Prix van het Maleische team.

Maandag na afloop van de Michelin Australian Motorcycle Grand Prix heeft het Petronas Sprinta Racing Moto2 team laten weten dat Tuuli zich al weer een stuk beter voelt en hij komend weekend in Sepang gewoon weer van de partij zal zijn.

Niki Tuuli: “Ik was zo teleurgesteld dat ik de race op Philip Island moest missen. De crash die ik had in de FP3 was eigenlijk vrij onschuldig; ik raakte gewoon een natte plek op het langzaamste deel van de baan en verloor de voorkant, maar helaas raakte de achter me rijdende coureur mijn onderrug. Ik ben opgelucht dat er niets gebroken is, maar de pijn erna was behoorlijk intens. We besloten dat het beter was om me terug te trekken voor de wedstrijd in Australië om er zeker van te zijn dat ik klaar ben voor de thuiswedstrijd van de teams in Maleisië. Ik moet alles geven in Sepang en een echt goed weekend hebben, zowel voor het team als voor mijzelf. Ik hoop dat ik aanstaande vrijdag 100% fit ben. Ik ga mijn best doen om in topvorm te zijn. Ik kan niet wachten om er weer uit te komen en te pushen voor een goed resultaat.”

 

Handige links Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App