De NK Classics hebben voor 2018 weer een prachtkalender voor hun klassieke races. Bij tal van grote ‘classic’-evenementen zal men aanwezig zijn. Vanaf Hengelo zal er samen gereden worden met de IHRO (International Historic Racing Organisation), zodat er net als vorig jaar bomvolle startvelden verwacht worden.

13-14-15 april: Croix en Ternois (Fr.); de 9e snelheidsprijs. Dit is een NK wedstrijd, samen met rijders van het Belgische 500 kampioenschap. (Geen IHRO)

5-6 mei: Internationale wegraces Hengelo (NL). Inmiddels een vast evenement op de NK Classics kalender, deze ‘grand prix’ van de Achterhoek op de prachtige en sfeervolle Varsselring. Voor velen de gezelligste wegrace van Nederland, net als vorig jaar samen met de IHRO, wat zeker weer een vol startveld oplevert.

25-26-27 mei: Assen (NL); de Ducati club races op het TT-circuit. Tegenwoordig de enige race op het ‘heilige’ asfalt van Assen voor de NK Classics mensen. Samen met de IHRO zal men ongetwijfeld weer voor het nodige spektakel zorgen. Marc Beltman, op zijn fraaie BMW, won vorig jaar beide wedstrijden met miniem verschil.

15-16-17 juni: Schleiz (D); de ‘German TT’ op de ‘Schleizer Dreieck’. Na vier jaar afwezigheid hebben de NK Classics samen met de IHRO weer twee wedstrijden op dit fraaie circuit, gelegen in het vroegere Oost-Duitsland, met z’n vele hoogteverschillen. Volle startvelden, een grote diversiteit aan motoren en heel veel publiek..!

29-30 juni-1 juli: Spa/Francorchamps (B); de ‘Bikers’ Classics’. Altijd één van de hoogtepunten van het seizoen! Wel jammer dat het evenement dit jaar samenvalt met de TT van Assen.. In Spa een bomvol programma en veel bekende oud-wereldtoppers. De NK Classics samen met de IHRO in een zeer groot startveld van zeker 65 coureurs en wel 15 verschillende motormerken..!

20-21-22 juli: Chimay (B); de 25e ‘Moto Classiques’. Dit evenement op het roemruchte circuit is nog steeds groeiende. Er zullen naar schatting zo’n 650 klassieke motoren deelnemen, van 50 tot 1200cc… Ook hier immer volle velden bij de NK/IHRO klasse. Vorig jaar in totaal ook zo’n 15.000 bezoekers.

24-25-26 aug.: Gedinne (B); de ‘Belgian classic TT’. Op dit prachtige circuit (ook wel klein ‘Isle of Man’ genoemd) in de zuidelijke Ardennen is het ook altijd prima vertoeven, net als in Chimay, qua entourage… Volle startvelden in alle klassen in dit groeiende klassieker evenement.

7-8-9 sept.: Hockenheim (D); de afsluiter van het seizoen vindt plaats tijdens de ‘Hockenheim Classic’. Een enorm aanbod van klassieke race-motoren, zo’n 700 stuks totaal, is de verwachting. NK Classics samen met de IHRO.

Alle weekeinden hebben twee trainingen en twee races..!

Met dank aan Ernst Hagen