NK Junior Moto Racing zaterdag 7 september in Berghem

63
yamaha-r125
KicXstart Yamaha R125 Cup race | foto© Mariska Grob

De voorlaatste wedstrijd van het NK Junior Moto Racing wordt komende zaterdag verreden op circuit park Berghem. In alle klassen is het kampioenschap nog onbeslist met vaak maar een klein verschil in punten tussen de nummers één en twee. Het beloven dan ook weer spannende races te worden!

Spannende strijd in alle klassen
Bij de Minibikes is het Dean Gouw die in de Junior A klasse er alles aan zal doen om zijn leidende positie in het kampioenschap te behouden en Shayden Rodgers, die de laatste race won, van hem af te houden. Bij de Junior B heeft Europees kampioen Kiyano Veijer in Veldhoven de leiding in de tussenstand overgenomen van Jurrien van Crugten maar het verschil bedraagt slechts 8 punten. Bij de Open Minibikes nam Lorenzo Di Ciccio de leiding over van Damien Lucius maar ook de winnaar van Veldhoven Loris Dekkers ligt op de loer met een achterstand van slechts 12 punten.

In de Molenaar NSF100 Cup was het Loris Veneman die de wedstrijd in Veldhoven wist te winnen en daarmee verder uitliep op Thije Ligtermoed, maar met 26 punten verschil is het kampioenschap nog niet beslist.

In de KicXstart Yamaha R125 Cup zal Levi Badie er alles aan doen om de koppositie in het kampioenschap terug te veroveren. Nick Roelfsema is al zeker van de Rookies-titel maar zijn voorsprong in het totaalklassement bedraagt nog maar 1 punt nadat Badie in Veldhoven de overwinning veilig stelde. In de Open 125 liep Bastiaan Visser na zijn winst in Veldhoven in op leider in de tussenstand Maik Duin, die nu nog 17 punten voorsprong heeft. In de Puchshop Cup zal Wilco Quist proberen de titel in de 50cc klasse veilig te stellen terwijl in de 70cc klasse koploper Ramon de Ruiter slechts 3 punten voorsprong heeft op Rik van de Steeg.

Tijdschema
Op zaterdag vangen de kwalificatietrainingen aan om 9:30, de races beginnen om 14:09 uur en de dag wordt om 18:30 uur afgesloten met de prijsuitreiking. De toegang voor het publiek is gratis.

 

Handige links NK Junior Moto Racing Berghem:

Tijdschema en volledige uitslagen

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App