NK SuperCup 1000: Brink wint laatste wedstrijd van het seizoen

171
brink
Ricardo Brink voor Nigel Walraven | foto© Racesport.nl - Jan Timmerman

Ricardo Brink is zaterdagmiddag in Assen winnaar geworden van de laatste NK SuperCup 1000 wedstrijd van het seizoen. De Start Racing coureur versloeg de eerder op de dag tot kampioen gekroonde Nigel Walraven in een spannend duel. Bryan Schouten mocht na afloop met Brink en Walraven als derde mee naar het podium.

Nadat eerder op de dag Nigel Walraven de titel al veiligstelde stond er voor de NK SuperCup 1000 coureurs zaterdagmiddag op het TT Circuit Assen nog een tweede wedstrijd op het programma.

Even voor de klok van 17:00 uur gingen de lichten in Assen op groen voor een elf ronden tellende wedstrijd. Bij de start was het Walraven die het snelst weg was en na de eerste ronde als leider doorkwam voor Cliff Kloots, Ricardo Brink, Maarten Bekker, Rinze Luimstra en Bryan Schouten.

Walraven wist in de tweede ronde een klein gaatje te slaan terwijl Brink in de Geert Timmerbocht ten koste van Kloots naar de tweede plaats wist te komen.

Een ronde later moest Kloots ook Bekker voorbij laten waardoor de top drie gelijk was aan de uitslag van de eerder op de dag verreden eerste wedstrijd. Nadat Kloots even later ook Luimstra langszij zag komen ging het in de Haarbocht mis voor de Putoline Oil Racing coureur. Kloots schoof onderuit, kon zijn machine nog wel weer oppakken om even later als laatste de race te vervolgen.

Brink wist in de daaropvolgende ronden de aansluiting te bewerkstellingen bij Walraven terwijl Bekker duidelijk het tempo van de Walraven Racing en Start Racing coureur niet kon volgen.

Tot overmaat van ramp raakte Bekker in de zevende ronden even naast de baan om niet veel later in bocht 3 zijn Ducati met een technisch probleem langs de kant te parkeren.

Walraven en Brink maakten er in het resterende deel van de race een spannende strijd van wie er in de laatste wedstrijd van het seizoen met de winst vandoor zou gaan terwijl op ruim veertien seconden Schouten en Luimstra een onderlinge strijd uitvochten voor de laatste podiumplaats.

In de laatste ronde sloeg Brink in de Haarbocht toe, passeerde Walraven om vervolgens zijn leidende positie niet meer uit handen te geven en als winnaar de finish te passeren. Op 0,275 seconden werd Walraven tweede terwijl Schouten in de slotfase Luimstra terugverwees naar de vierde plaats en deze positie tot aan de finish vast wist te houden.

Jarco Grotenhuis passeerde in zijn allerlaatste wedstrijd op een keurige vijfde plaats de finish voor Renzo van Emmerik, Erwin Druijff, Alexander Klaassen, Bas Leneman en Daniel Vermaas.