Nigel Walraven vertrekt zaterdag in Oschersleben vanaf de pole in de NK SuperCup 1000 klasse. De van een blessure teruggekeerde Suzuki coureur was vrijdag tijdens de kwalificaties het snelst voor Bryan Schouten en Ricardo Brink.

Het OW Cup wegrace kampioenschap is dit weekend neergestreken in het Duitse Oschersleben. Voor de NK SuperCup 1000 coureurs stonden er vrijdag een vrije training en twee kwalificaties op het programma, kwalificaties waar de startplaatsen verdeeld werden voor de twee zaterdag te verrijden wedstrijden.

Een dag voor vertrek naar Oschersleben kreeg de huidige nummer twee in de tussenstand van het kampioenschap Nigel Walraven groen licht van de artsen om weer op de motor te stappen en af te reizen naar de Motorsportarena Oschersleben.

Vrijdagochtend tijdens de eerste vrije training bleek al snel dat Walraven ondanks zijn zes weken afwezigheid nog weinig aan snelheid had ingeboet, de Suzuki coureur moest in deze sessie de snelste tijd weliswaar laten aan Honda coureur Bryan Schouten maar met een tweede tijd op slechts 0,636 seconde van de Ten Kate Racing Products coureur kon er met een meer dan tevreden gevoel teruggekeken worden naar zijn eerste optreden.

Achter het tweetal noteerde Maarten Bekker de derde tijd in deze vrije training terwijl Renzo van Emmerik en Cliff Kloots de top vijf completeerden.

Eerste kwalificatie
In deze eerste kwalificatie wisten Schouten en Walraven er opnieuw een spannende aangelegenheid van te maken. Dit keer was het echter Walraven die het snelst was en met een snelste rondetijd van 1’29.044 de voorlopige pole voor zich opeiste voor Schouten, Rinze Luimstra, Kloots en Ricardo Brink.

Tweede kwalificatie
In deze sessie draaiden de heren de gaskraan nog iets verder open en opnieuw ontstond er een spannende strijd tussen Walraven en Schouten. De Suzuki en de Honda coureur bleken ook dit keer aardig aan elkaar gewaagd. Walraven snoepte echter net iets meer van zijn rondetijd uit de eerste kwalificatie af dan Schouten waardoor Walraven dit keer met een snelste ronde van 1’28.401 aan het langste eind trok. Schouten noteerde de tweede tijd gevolgd door Brink, Luimstra en Bekker.

Startopstelling
Met zijn snelste rondetijd uit de tweede kwalificatie werd de pole voor de twee zaterdag te verrijden races een prooi voor Walraven voor Schouten, Brink, Luimstra en Bekker.

De zesde startplaats werd een prooi voor Kloots gevolgd door dit weekend als gastrijder deelnemende Bobby Bos. Bos, normaalgesproken vaste deelnemer in de IDM Superbike 1000 klasse, gebruikt dit weekend ter voorbereiding op de IDM wedstrijden die volgend weekend op hetzelfde circuit worden verreden.

Jarco Grotenhuis, Renzo van Emmerik en Erwin Druijff zijn zaterdag de overige drie coureurs die de top tien op de startgrid completeren.

NK SuperCup 600
Naast de NK SuperCup 1000 klasse komt dit weekend in Oschersleben ook de NK SuperCup 600 klasse in actie. In tegenstelling tot de 1000cc coureurs kwamen zij vrijdag slechts eenmaal in actie tijdens een vrije training. Deze sessie verliep echter niet geheel naar wens. Vanwege een crash van Thijs Peeters werd de sessie vroegtijdig afgebroken omdat Peeters medische assistentie nodig had. Na afloop bleken de verwondingen van Peeters, met alleen een gebroken linker sleutelbeen, gelukkig nog enigszins mee te vallen.

Voor de NK SuperCup 600 coureurs staan er zaterdag twee kwalificaties en de eerste wedstrijd op het programma terwijl er zondag een warm-up sessie en de tweede race wordt verreden.

 

Handige links OW Cup Oschersleben:

Tijdschema en volledige uitslagen
Live timing
Fotoverslag