NK SuperCup 1000: Walraven en Bekker winnen in Hockenheim (video)

358
Nigel Walraven aan de leiding voor Maarten Bekker | foto© Racesport.nl - Jan Timmerman ( JTS fotografie)

Nigel Walraven en Maarten Bekker zijn zaterdag op het circuit van Hockenheim als winnaars afgevlagd tijdens de twee op Duits grondgebied verreden NK SuperCup 1000 races.

Na twee kwalificatietrainingen op vrijdag stonden er zaterdag in Hockenheim voor de NK SuperCup 1000 een warm-up sessie en twee races op het programma.

Race 1 NK SuperCup 1000 Hockenheim
Direct bij de start was het Maarten Bekker die de leiding nam met in zijn kielzog de vanaf de pole vertrokken Nigel Walraven, Cliff Kloots en Rinze Luimstra. Dit viertal sloeg vervolgens een gaatje op de rest van het veld. Uiteindelijk trok Walraven aan het langste eind, de Honda coureur kwam na elf ronden als winnaar over de finish gevolgd op ruim twee seconden door Ducati coureur Bekker.

Luimstra en Kloots, die gedurende de wedstrijd Walraven en Bekker hadden moeten laten gaan, eindigden als derde en vierde.Jeroen van Trigt werd vijfde voor Jardo van Huisstede en de leider in de tussenstand van het kampioenschap Jaco Boonen.

Roel Hoekstra, Daniel Vermaas en Yme-Jan Hofstee maakten in deze race de top tien vol.

Race 2 NK SuperCup 1000 Hockenheim

Ook in deze race was het Bekker die meteen bij de start de leiding nam. De Ducati coureur sloeg vervolgens een flink gat op de rest van het veld en reed in deze race onbedreigd naar de overwinning.

Walraven wist als enige nog enigszins in de buurt te blijven van Bekker. De winnaar van de eerste wedstrijd kwam op ruim vijf seconden als tweede over de finish.

Kloots wist de strijd om de derde plaats in zijn voordeel te beslissen door Jeroen van Trigt in de slotfase achter zich te houden.

De nog niet geheel fitte Boonen, de coureur uit Nunspeet kwam in de voorgaande race in Assen hard ten val, wist in deze race als vijfde de finish te passeren.

Tussenstand kampioenschap
Met nog twee wedstrijden voor de boeg heeft Boonen nog steeds de leiding in handen met 11.000 punten. Kloots wist met zijn vierde en derde plaats de achterstand echter wel te verkleinen tot 500 punten en bezet nu met 10.500 de tweede plaats. Ook Bekker deed op het Duitse circuit goede zaken en bezet nu met 9.900 punten de derde plaats.