Nigel Walraven is zaterdagmiddag op het TT Circuit Assen winnaar geworden van de eerste NK SuperCup 100 wedstrijd van het seizoen. De van pole vertrokken Suzuki coureur was na veertien ronden het snelst voor Start Racing coureur Danny van der Sluis en Renzo van Emmerik.

Nigel Walraven had vanaf pole position een uitstekende start en ging als eerste de Haarbocht in, gevolgd door Cliff Kloots. De nummer drie na de kwalificatie, Rinze Luimstra, ging niet van start na een crash in de kwalificatie en het niet op tijd klaar hebben van zijn machine.

Danny van der Sluis lag in de openingsronde in derde positie en kreeg de verrassend sterke Jolanda van Westrenen en Renzo van Emmerik achter zich aan. Jeroen Rensel kwam als zesde door bij de eerste doorkomst.

Titelverdediger Walraven wist al snel een voorsprong op te bouwen richting Kloots, die alleen in tweede positie reed. Van Emmerik wist vanaf de vijfde plaats naar voren te komen en passeerde eerst Van Westrenen en in de vierde ronde ook Van der Sluis. Een ronde later counterde Van der Sluis terug en Van Westrenen moest lossen op plaats vijf. Kloots zijn tempo zakte halverwege de race flink in en zag Van der Sluis en Van Emmerik aan zich voorbijgaan.

Op Walraven stond geen maat in de NK SuperCup 1000 en na veertien ronden kwam hij met een voorsprong van elf seconden als eerste over de eindstreep. Voor de tweede plaats bleef het spannend tot aan de finish. Debutant Van der Sluis wist in een ultieme actie in de GT-bocht Van Emmerik te passeren en de tweede plaats voor zich op te eisen. Van Emmerik mocht als derde coureur mee naar het podium.

Kloots kwam als vierde over de finish, voor de erg sterk rijdende Van Westrenen. Alexander Klaassen wist Rensel te passeren en werd zesde. Toine Gierkink werd achter Rensel achtste. Frank Wilting werd negende en Bas Leneman wist het duel te winnen voor de tiende plaats.

 

Handige links OW Cup races TT Circuit Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Tekst: Dutch Motorsport media