NK SuperCup 600: Bouwmeester op pole in Assen

241

Coen Bouwmeester vertrekt zaterdagmiddag in Assen vanaf de pole tijdens de vierde NK SuperCup 600 race van het seizoen. De Honda coureur was tijdens de twee kwalificaties het snelst voor Ricardo Brink en Manuel Wienen.

De OW Cup is zaterdag neergestreken op het TT Circuit Assen voor de vierde wedstrijd van het seizoen 2016. Zaterdagochtend om 09:00 uur openden de NK SuperCup 600 coureurs de dag met hun eerste kwalificatie.

In deze eerste sessie was het Coen Bouwmeester die met een rondetijd van 1’44.635 het snelst was voor Ricardo Brink, de van een blessure terugkeerde Danny van de Sluis en Jaimie van Sikkelerus.

De tweede kwalificatie werd gekenmerkt door crashes, een code 60 situatie en tweede rode vlaggen waardoor er voor velen geen verbetering van hun tijden uit de eerste kwalificatie inzat.

In de beginfase ging het in de Geert Timmerbocht mis toen Manuel Wienen ten val kwam en de coureur uit Dalfsen medische assistentie nodig had. De wedstrijdleiding besloot hierop de rode vlag te tonen en de sessie tijdelijk stil te leggen. Na de herstart, terwijl er nog acht minuten te gaan waren, ging het vervolgens mis in de Haarbocht toen Jasper Bobbink en Frank Nieman ten val kwamen. In eerste instantie werd hiervoor een code 60 situatie gegeven maar toen even later bleek dat er een ambulance nodig was om Bobbink over te brengen naar het medical centre werd er alsnog een rode vlag getoond en de sessie voor de tweede keer stilgelegd.

Vervolgens werd de sessie voor de tweede keer hervat terwijl er nog slechts twee minuten op de klok stond.

Ondanks alle commotie en een zo goed als verloren gegane tweede kwalificatie ging de pole naar Bouwmeester gevolgd door Brink en Manuel Wienen. De vierde tijd werd op de klok gezet door Joey Louwes, voor Van der Sluis en Van Sikkelerus.

Renzo van Emmerik liet de zevende rondetijd noteren gevolgd door Thijs Peeters, Bobbink en Jorn Hamberg.

De laatste berichten over de twee gewonde coureurs zijn dat Manuel Wienen een gebroken pols heeft overgehouden aan zijn crash terwijl Bobbink, die de vorige race ook al de nodige pech had en zijn sleutelbeen brak, inmiddels weer terug is uit het ziekenhuis van Assen nadat er foto’s gemaakt zijn van zijn rug.