NK SuperCup 600: Bouwmeester wint in Assen vijfde race van het seizoen (video)

202
Coen Bouwmeester

Foto: Coen Bouwmeester in actie tijdens de vijfde NK SuperCup 600 race 

Coen Bouwmeester is zaterdagmiddag op het TT Circuit Assen winnaar geworden van de vijfde NK SuperCup 600 race van het seizoen. De Honda coureur kwam na twaalf ronden als winnaar over de finish voor Ricardo Brink en Jorn Hamberg.

Onder een dreigend wolkendek maar een droog TT Circuit Assen begonnen de NK SuperCup 600 coureurs zaterdagmiddag even na vier uur aan het vijfde race van het seizoen.

Zonder de als tweede gekwalificeerde Jaimie van Sikkelerus – de Start Racing coureur kwam tijdens de tweede kwalificatie ten val waarbij zijn motor schade opliep en er vlak voor de start nog een technisch probleem geconstateerd werd waardoor het niet verantwoord was om van start te gaan –  was het bij de start de vanaf de pole vertrokken Coen Bouwmeester die meteen de leiding nam met in zijn kielzog Ricardo van de Brink en Jorn Hamberg. Dit drietal wist vervolgens een gaatje te slaan op de rest van het veld totdat twee ronden voor het einde van de race Bouwmeester een klein gaatje wist te slaan op zijn twee medevluchters.

De ervaren Honda coureur wist deze voorsprong tot aan de finish vast te houden en na twaalf ronden met een voorsprong van ruim drie seconden op Brink als winnaar de eindstreep te passeren.

Brink wist op zijn beurt in de slotfase Hamberg van zich af te schudden en als tweede de zwart/wit geblokte vlag te passeren. 

Achter dit drietal wist Thijs Peeters de strijd voor de vierde plaats in zijn voordeel te beslissen door in de slotfase Danny van der Sluis terug te verwijzen naar de vijfde plaats.

Als zesde kwam Ivar Doornbos over de finish voor Eric Ott, Renzo van Emmerik en Alex Ott.

Joey Louwes was zaterdagmiddag de laatste coureur die binnen de top tien wist te finishen.

 

Volledige uitslagen