NK SuperCup 600: Brink winnaar vierde OW Cup race van het seizoen

220

Ricardo Brink is zaterdagmiddag in Assen winnaar geworden van de vierde OW Cup wedstrijd van het seizoen. De Start Racing coureur kwam na tien ronden als eerste over de finish voor Coen Bouwmeester en regerend NK SuperCup 600 kampioen Danny van der Sluis.

Bij de start was het de vanaf de pole vertrokken Coen Bouwmeester die de leiding nam voor Ricardo Brink.

Even later was het Brink die de leiding overnam en als eerste doorkwam voor Bouwmeester, Danny van der Sluis, Jaimie van Sikkelerus en Renzo van Emmerik.

Terwijl het even licht begon te spetteren wisten Brink en Bouwmeester zich vervolgens los te rijden van de rest van het veld terwijl Van Sikkelerus in de derde ronde een aantal plaatsen moest prijsgeven nadat hij met zijn knie de machine van Van der Sluis raakte.

Brink en Bouwmeester vergrootten vervolgens hun voorsprong ronde na ronde steeds iets verder en kwamen halverwege de race als de nummers één en twee door. Van der Sluis volgde op de derde plaats rijdend met in zijn achterwiel Van Emmerik en de naar de vijfde plaats teruggekomen Van Sikkelerus.

Met nog twee ronden te gaan moest Bouwmeester Brink laten gaan terwijl Van der Sluis op de derde plaats Van Emmerik van zich af wist te schudden. Van Sikkelerus wist vervolgens ook Van Emmerik te passeren.

Bij het ingaan van de laatste ronde was het Brink aan de leiding op ruim een seconde gevolgd door Bouwmeester. Op elf seconden gingen Van der Sluis, Sikkelerus en Van Emmerik als een treintje als derde, vierde en vijfde de laatste ronde in knokkend voor de laatste podiumplaats.

De leidende positie van Brink kwam in de laatste ronde niet meer in gevaar waardoor de Start Racing coureur na tien ronden als winnaar werd afgevlagd voor Bouwmeester en Van der Sluis die in een spannende laatste ronde Van Sikkelerus en Van Emmerik voor wist te blijven.

De zesde plaats werd een prooi voor Jorn Hamberg gevolgd door Thijs Peeters, Joey Louwes, Jeremy Hofstra terwijl Ivar Doornbos de laatste plaats binnen de top tien voor zich op wist te eisen.