Vanaf het seizoen 2017 zal NK SuperCup 600 coureur Nick Vlaar de overstap maken naar Yamaha en Eric Ott en Rob Juwett komen versterken als coureur binnen het Team Edwin Ott Motoren.

Nick Vlaar is momenteel 18 jaar, woont in Obdam en hij is gestart met racen in de CRT-Cup. Hij is tijdens zijn debuut seizoen als tweede geëindigd in het junior klassement waarna hij al inmiddels als weer twee jaar op een Suzuki  actief is in de NK SuperCup 600. Deze verruilt hij volgend seizoen voor een zitje bij Edwin Ott motoren op de nieuwe Yamaha YZF-R6 van 2017.

Nick Vlaar: “ Aankomend jaar heb ik de eer om samen met Eric Ott in het Team Edwin Ott motoren racingteam te rijden op de nieuwe Yamaha R6. Hier heb ik heel veel zin in en wij denken dat ik hiermee ook een stapje meer naar voren kan komen in het NK  SuperCup 600 kampioenschap. Mijn doelstelling is om in 2017 een vaste rijder te worden in de top tien.”

Team Edwin Ott motoren zal in 2017 met twee nieuwe Yamaha R6’en in actie komen. Hierbij zal Eric Ott zijn best doen om Nick te begeleiden op en naast de baan, zodat Nick zijn doelstelling kan behalen.

Alex Ott zal in 2017 niet meer mee doen aan de wedstrijden, echter zal hij nog wel incidenteel testwerk verrichten. Hij gaat zich meer inzetten voor het bedrijf Edwin Ott motoren, tijdens het werk op het circuit van Edwin en Karin zal Alex de zaak in Uitgeest blijven bemannen.