NK SuperCup 600: Glenn van Straalen straalt in Assen

8
van straalen
Glenn van Straalen | foto© Racesport.nl

Glenn van Straalen is zaterdagmiddag in Assen winnaar geworden van de eerste NK SuperCup 600 wedstrijd van het seizoen. De Suzuki coureur was na tien ronden het snelst voor de normaalgesproken in het WorldSSP kampioenschap uitkomende Rob Hartog en Jaimie van Sikkelerus.

Vlak voor de start was het Quentin Koers die zich afmeldde voor de wedstrijd. De jonge coureur uit Assen kwam eerder op de dag hard ten val, een crash waarbij hij zijn heup blesseerde en waardoor hij afzag van deelname aan de race.

Ook voor Eric Ott begon de wedstrijd niet zonder problemen, de Yamaha coureur moest vanwege een technisch probleem vanaf de laatste plaats op de grid aan de race beginnen.

Het was Lesley ten Tusscher die kopstart had maar na de eerste ronde was het Glenn van Straalen die als leider doorkwam voor Ten Tusscher, Jaimie van Sikkelerus, Rob Hartog, Jorn Hamberg en Manuel Wienen.

Van Straalen wist vervolgens zijn leidende positie goed vast te houden terwijl Ten Tusscher – die dit weekend op een compleet standaard Suzuki aan de start verscheen – even later een aantal plaatsen prijs moest geven na een remfout.

Achter Van Straalen maakten Van Sikkelerus en Hartog er een spannende strijd van voor de tweede plaats terwijl er achter het duo dat dit weekend als gastrijders aan de start verscheen een leuke strijd ontstond tussen Jorn Hamberg, Ten Tusscher, Manuel Wienen en Danny van der Sluis.

Na tien ronden was het Van Straalen die als winnaar de finish passeerde op vier seconden gevolgd door Hartog die op de finish Van Sikkelerus nipt voor wist te blijven en terugverwees naar de derde plaats.

Hamberg wist zich in de slotfase los te rijden van de rest van de groep en op ruim acht seconden van Van Straalen als vierde de finish te passeren.

In de slotfase leek Van der Sluis met de vijfde plaats aan de haal te gaan, de coureur uit Staphorst kende een sterke slotfase van de race maar het was Wienen die in de laatste ronde terugsloeg en als vijfde de zwart/wit geblokte vlag passeerde voor Van der Sluis en Ten Tusscher die duidelijk vermogen tekort kwam op zijn standaard Suzuki.

Joey Louwes, Coen Bouwmeester en Thijs Peeters waren de overige drie coureurs binnen de top tien.

Nieuw dit jaar is dat er na afloop twee huldigingen plaatsvinden indien er sprake is van gastrijders die bij de eerste drie de finish passeren. Tijdens de eerste huldiging mochten Van Straalen, Hamberg en Wienen als vaste OW Cup coureurs naar het podium terwijl tijdens de tweede huldiging Van Straalen, Hartog en Van Sikkelerus de champagne flessen leeg mochten spuiten.

 

Handige links OW Cup TT Circuit Assen:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag