Jaimie van Sikkelerus heeft zondagochtend in Oschersleben ook de tweede wedstrijd van het weekend op zijn naam geschreven. De coureur uit Akersloot werd tot winnaar uitgeroepen in een vroegtijdig afgebroken wedstrijd voor Glenn van Straalen en Kevin van Leuven.

Terwijl de rest van het OW Cup programma al op zaterdag afgesloten werd stond er zondagochtend in Oschersleben voor de NK SuperCup 600 coureurs nog een warm-up en de tweede wedstrijd van het weekend op het programma.

Deze warm-up verliep niet geheel naar wens voor Manuel Wienen, de Oosterveen’s Olie Racing Team coureur blies zijn Yamaha blok op waardoor er een vroegtijdig einde kwam aan zijn weekend en hij de tweede wedstrijd van het weekend als toeschouwer moest volgen.

Nadat de lichten even voor het middaguur op groen gingen voor de wedstrijd ging het vervolgens in de tweede ronde mis toen Aswin van der Flier ten val kwam en de wedstrijdleiding de rode vlag toonde.

Na een korte onderbreking werd de wedstrijd hervat en was het Jaimie van Sikkerlerus die de leiding nam met in zijn kielzog Glenn van Straalen en Kevin van Leuven, het drietal dat ook een dag eerder tijdens de eerste race de top drie posities innam.

Achter Van Sikkelerus, Van Straalen en Van Leuven waren het Danny van der Sluis en Joey Louwes die duelleerden voor de vierde en vijfde plaats. In de zevende ronde kwam er een einde aan deze tweestrijd toen Louwes onderuit schoof. De wedstrijdleiding besloot hierop opnieuw de rode vlag tevoorschijn te halen aangezien Louwes zijn Yamaha na de crash midden op de baan bleef liggen met een gevaarlijke situatie tot gevolg.

Na deze tweede rode vlag werd de wedstrijd niet meer herstart en werd de uitslag bepaald aan de hand van de zesde doorkomst.

Op dat moment passeerde Van Sikkelerus als eerste de finish en hij werd dan ook tot winnaar uitgeroepen voor Van Straalen, Van Leuven, Van der Sluis en Djim Ulrich.

Joris Lentfert werd als zesde geklasseerd gevolgd door Frank Nieman, Arne de Wintere, Joel Wienen en Ivar Doornbos.

Aangezien Van Sikkelerus, en ook de als achtste geëindigde Arne de Wintere, als gastrijders ingeschreven stonden kreeg Van Straalen in deze wedstrijd het maximale aantal punten voor het kampioenschap toegewezen.

 

Handige links OW Cup Oschersleben:

Tijdschema en volledige uitslagen
Live timing
Fotoverslag