NK SuperCup 600: Pole voor Rob Hartog in Assen

5
hartog
Rob Hartog | foto© Racesport.nl - Jan Timmerman

Rob Hartog vertrekt zaterdagmiddag in Assen vanaf de pole tijdens de tweede NK SuperCup600 wedstrijd. De Kawasaki coureur was tijdens de kwalificaties het snelst voor Glenn van Straalen en Jaimie van Sikkelerus.

Eerste kwalificatie
Tijdens de eerste kwalificatie van de NK SuperCup 600 bleef de lucht boven Assen grijs maar het bleef droog. De mannen en vrouwen gingen er meteen goed voor zitten en het was al snel Rob Hartog die bovenaan de timesheet kwam te staan met een 1’45:390. Na een paar rondjes wist Glenn van Straalen de snelste tijd neer te zetten, 1’44.456. Rondje voor rondje werden de tijden verbeterd en uiteindelijk was het Hartog die de snelste tijd wist neer te zetten, hij reed een 1’43.732, gevolgd door Jaimie van Sikkelerus met een 1’44.007. De derde tijd werd uiteindelijk gereden door Van Straalen met een minimaal verschil op Van Sikkelerus van 0.090.

Tweede kwalificatie
Ook tijdens de tweede kwalificatie van de NK SuperCup600 wou de zon niet door de wolken breken. Alle coureurs waren meteen op de baan te vinden en iedereen ging er meteen voor. Dit resulteerde wel in verschillende crashes. Manuël Wienen, Kevin Raas en Joël Wienen kwamen allen ten val, de coureurs zijn ok. Na de eerste helft van de kwalificatie kwam Hartog de pits in. Hij had een grote voorsprong op Van de Straalen die als tweede op de timesheet te vinden was.  Het leek er dan ook even op dat hij niet meer naar buiten kwam maar met nog vier minuten te gaan was Hartog toch weer op de baan te vinden. Hartog pakte met een 1’43.057 de pole gevolgd door Van Straalen met een 1’43.733. Van Sikkelerus zal zaterdagmiddag als derde starten. Op de vierde plek Jorn Hamberg gevolgd door Thijs Peters en Joey Louwes. Op de zevende plek Kevin van Leuven met Danny van der Sluis, Coen Bouwmeester en Manuël Wienen die de top tien afsluiten.

 

De race op zaterdag middag is ingekort naar negen rondes.

 

Handige links OW Cup – 02  TT Circuit Assen

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag