NK SuperCup 600: Rob Hartog wint, zware crash Jorn Hamberg in Assen

10
Rob Hartog voor Glenn van Straalen en Jaimie van Sikkelerus | foto© Racesport.nl - Jan Timmerman

Rob Hartog is zaterdagmiddag in Assen winnaar geworden van de tweede NK SuperCup 600 wedstrijd van het seizoen. De coureur was het snelst voor Glenn van Straalen en Jaimie Sikkelerus. De wedstrijd is vroegtijdig beëindigd door een zware crash voor Jorn Hamberg bij het uitkomen van de Strubben.

Vlak voor de start van NK SuperCup 600 wedstrijd waren er toch weer wat wolkjes aan de hemel te vinden. Gelukkig wist de zon wel te overheersen. Om 14:25 gingen de lichten voor de coureurs op groen waar Glenn van Straalen en super start kende. Als een kanonskogel kwam hij uit de startblokken om vervolgens als eerste de Haarbocht in te duiken. Al snel wist Rob Hartog weer aan het achterwiel van Van Straalen te komen en na de eerste ronde was het Hartog die als eerste de start-finish passeerde, gevolgd door Van Straalen en Jaimie van Sikkelerus.

In ronde twee crashte Joey Louwes, de coureur zelf was oké maar de race was vroegtijdig ten einde. Bij de tweede doorkomst kon ook Van Sikkelerus bij Van Straalen komen en wist als tweede door te komen, na Hartog. Manuel Wienen, in de vorige race als derde geëindigd, kwam in ronde drie de pits in met technische problemen.

De top drie bleef een lange tijd hetzelfde met een gaatje naar de nummer vier, Jorn Hamberg. Van Straalen wist uiteindelijk weer steeds dichter bij van Sikkelerus te komen en wist hem op de valreep in te halen. Hamberg probeerde nog te pushen om dichterbij een podium plek te komen. In de Strubben ging het twee ronden voor het einde echter mis voor de Pearl Gebben Racing coureur. Aangezien de Drent medische assistentie nodig was volgde er een rode vlag situatie waardoor de race vroegtijdig werd beëindigd.

Door deze situatie werd de aan de leiding rijdend Hartog tot winnaar uitgeroepen voor Van Straalen en Van Sikkelerus.

Thijs Peeters werd vierde gevolgd door Coen Bouwmeester, Kevin van Leuven en Danny van der Sluis. De top tien werd afgesloten Joris Lentfelter, Nick Vlaar en Ivar Doornbos.

Zowel Hartog als Van Sikkelerus doen niet mee voor het klassement, dit betekende dat Van Straalen, Peeters en Bouwmeester na afloop gehuldigd werden als snelste drie permanente OW Cup rijders.

Update Hamberg:
Hamberg is vanaf het circuit per ambulance overgebracht naar het Wilhelmina ziekenhuis in Assen.
Het eerste medisch onderzoek heeft uitgewezen dat er sprake is van een gebroken lendenwervel. Inmiddels is geblesseerde Pearl Gebben Racing coureur gestabiliseerd in het Asser ziekenhuis. Zondag zullen een team van specialisten van het UMCG in Groningen overleggen hoe de verdere behandeling er uit zal komen te zien, dit vanwege de zeer complexe aard van de breuk.

 

Handige links OW Cup – 02  TT Circuit Assen

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag