NK SuperCup 600: Van Sikkelerus wint in Hockenheim (video)

109
sikkelerus
Jaimie van Sikkelerus | foto© Racesport.nl - Jan Timmerman (JTS fotografie)

Jaimie van Sikkelerus is zaterdagmiddag in Hockenheim winnaar geworden van de eerste NK SuperCup 600 race. De Start Racing coureur was op het Duitse circuit in een ingekorte race het snelst voor Coen Bouwmeester en teamgenoot Ricardo Brink.

Terwijl de overige categorien zaterdag in Hockenheim twee wedstrijden reden stond er voor de NK SuperCup 600 coureurs slechts één race op het programma. De tweede race voor deze categorie wordt zondag verreden tijdens het door CRT Holland en Bike Promotion gezamenlijk georganiseerd evenement.

Na de start ontstond er een prachtige kopgroep van maar liefst vijf rijders bestaande uit de vanaf de pole vertrokken Jaimie van Sikkelerus, Ricardo Brink, Coen Bouwmeester, Jorn Hamberg en Renzo van Emmerik.

Dit vijftal gaf elkaar vervolgens geen duimbreed toen en werd er regelmatig van positie gewisseld. Helaas ging het in de zesde ronde mis toen Brink met een flinke highsider van zijn Start Racing Yamaha werd geworpen. De coureur uit IJsselmuiden bleef vervolgens na zijn crash even op de baan liggen waarna de wedstrijdleiding besloot de wedstrijd stil te leggen om Brink medische assistentie te kunnen verlenen.

 Door deze situatie werd de vijfde doorkomst als uitslag geteld waardoor de overwinning ging naar Van Sikkelerus voor Bouwmeester, de gecrashte Brink, Hamberg en Van Emmerik die even daarvoor de de leidende groep had moeten laten gaan.

Achter dit vijftal streed een drietal coureurs voor de zesde plaats in de race, een strijd die Danny van der Sluis in zijn voordeel wist te beslissen voor Joey Louwes en Thijs Peeters.

Corne Heikamp en Koen Meuffels werden de twee laatst geklasseerde coureurs binnen de top tien.

Na afloop bleken de verwondingen van Brink gelukkig mee te vallen. Een bij de val in zijn buik gekregen stuur zorgde samen met een pijnlijke knie voor het nodige ongemak maar de Start Racing coureur was op tijd terug uit het medisch centrum om met Van Sikkelerus en Bouwmeester mee te gaan naar het podium. Aangezien de nummer drie niet zo snel ter been was werd hij als dank door Van Sikkelerus en Bouwmeester getrakteerd op een flinke champagne douche. 

ProCup 600
De als vijfentwintigste algemeen over de finish gekomen Arien Out greep de overwinning in de ProCup 600 categorie. Johan van der Graaf en Luc van Gerven mochten na afloop als tweede en derde met Out mee naar het podium.