Nog meer tegenslag voor HRC: ook einde weekend voor Stefan Bradl in Misano

139
Stefan Bradl - Misano World Circuit Marco Simoncelli | foto© Repsol Media

Stefan Bradl komt dit weekend niet meer in actie tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. De Duitser heeft teveel last van zijn arm waardoor er slechts twee Honda coureurs overblijven voor de rest van het weekend.

De ellende houdt niet op voor Honda. Na het langdurig uitvallen van wereldkampioen Marc Márquez aan het begin van het seizoen en Cal Crutchlow die vorig weekend al vroegtijdig moest afhaken na een probleem met zijn onderarm is Stefan Bradl nu de derde Honda coureur die met een blessure langs de kant zit. Afgelopen week is de Duitser een kleine ingreep ondergaan aan zijn arm om de druk van een spier in de onderarm te verlichten, echter is nu gebleken dat hij hiermee dit weekend niet meer kan rijden.

Het lijkt erop dat de 2020 Honda RC213V zijn tol begint te eisen. Repsol Honda Teammanager Alberto Puig blijft volhardend roepen dat er niets mis is met de machine maar dat het aan de coureurs ligt dat de resultaten momenteel slecht zijn. Met drie coureurs in de ziekenboeg, waarvan twee met opgepompte onderarmen, lijkt het probleem toch eerder aan de kant van HRC te liggen.

De enige HRC coureurs die dit weekend nog in actie komen zijn Alex Márquez voor het Repsol Honda Team en Takaaki Nakagami voor LCR Honda Idemitsu. De verwachting is dat Cal Crutchlow volgend weekend op het Circuit de Barcelona-Catalunya weer in actie kan komen maar mocht Stefan Bradl nog niet hersteld zijn zal HRC een vervangende coureur moeten vinden. De grootste kanshebber daarvoor lijkt Álvaro Bautista, de Spanjaard staat onder contract bij HRC en komt dit weekend al in actie op het Circuit de Barcelona-Catalunya in de World Superbike klasse.

 

Handige links Gran Premio TISSOT dell’Emilia Romagna e della Riviera di Rimini 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
FotoverslagBent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar [email protected] kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App