Op 27 en 28 april heeft racingteam Edwin Ott motoren wederom twee prijzen binnengehaald in de OWCup, ditmaal pakte Cliff Kloots en Luuk de Ruiter beide de tweede plaats terwijl Nick Vlaar net naast het podium grijpt.

NK Supersport 300 | Luuk de Ruiter #6
Op Koningsdag, vrijdag 27 april werden de kwalificaties en races van de Sportcup 1000, Sportcup 600 en Supersport 300 verreden. Terwijl de rest van de klassen op zaterdag 28 april reden. Luuk de Ruiter moest vrijdag dus al aan de bak met zijn Yamaha YZF-R3.

Tijdens de eerste vrije training en kwalificatie had Luuk zijn ritme van de eerste race nog niet te pakken en hij kwam niet verder dan een derde tijd. Na met Cliff de data hebben doorgenomen ging het in de tweede kwalificatie een stuk beter maar ook de concurrentie zat niet stil en hoewel Luuk zich verbeterde bleef hij op de derde positie staan.

Luuk had zijn hoop gevestigd op een goede start  maar hij kwam niet geweldig weg, hij maakte nog wel veel terrein goed maar miste de aansluiting met Till Belczykowski die van pole mocht starten. Luuk kwam na de eerste ronde als tweede door om vervolgens een aantal ronden alleen te rijden waarna hij achterhaald werd door Louis van Wijhe. Er ontstond een spannend gevecht om de tweede positie dat Luuk in zijn voordeel wist te beslechten. Luuk kwam als tweede over de finish, een resultaat waar hij wel blij mee was maar niet geheel tevreden omdat hij de aansluiting met de koploper mistte. Luuk heeft wel weer veel geleerd, hij weet op welke punten hij zich kan verbeteren en kijkt uit naar het volgende OWCup evenement op zaterdag 19 mei in Assen.

Kwalificaties NK SuperCup
De volgende dag waren Nick Vlaar en Cliff Kloots aan de beurt, het weer was wat kouder en wisselvalliger dan op de vrijdag en het was al snel duidelijk dat een goede tactiek doorslaggevend kan zijn.

Met dat in zijn achterhoofd ging Nick gelijk tijdens de eerste kwalificatie er goed voor zitten om gelijk een snelle tijd neer te zetten voordat zijn banden zouden afkoelen. Het lukte Nick om vroeg in de kwalificatie een snelle tijd van 1:45,9 neer te zetten waar hij op een voorlopige vijfde plaats kwam te liggen. Tijdens de tweede kwalificatiesessie was de baan warmer en zouden de tijden naar beneden moete gaan. Nick kwam halverwege de sessie binnen om de afstelling van de voorvork aan te passen. Toen hij weer de baan op ging bleken zijn banden toch iets te veel afgekoeld om nog een snellere tijd neer te zetten. Hij wist zijn tijd van de eerste sessie nog wel met drie tienden te verbeteren maar kwam daarmee niet verder dan een tiende startpositie.

Voor Cliff Kloots was het plan voor de kwalificatie simpel; twee snelle ronden rijden en dan stoppen. Cliff ging de baan op en was direct snel maar helaas werd hij in zijn snelle ronde wel gehinderd door twee langzamere rijders wat hem veel tijd kostte. Desalniettemin wist Cliff een tijd van 1:42,5 te noteren wat goed was voor een voorlopige tweede startplek. Na afloop van de eerste kwalificatie werd er besloten om geen nieuwe achterband te gebruiken in de tweede kwalificatie. Cliff ging weer de baan op voor een tweetal snelle ronden en wist zijn tijd te verbeteren met een rondetijd van 1:42,4. Deze rondetijd was uiteindelijk voldoende om de tweede startpositie in handen te houden en Cliff mocht de race aanvangen vanaf de eerste startrij.

NK SuperCup 600 | Nick Vlaar #98
Nick begon sterk aan zijn race door goed te starten en als zevende de eerste bocht in te duiken. Hij vocht zich vervolgens op naar de vierde positie toen het begon te regenen op het achterste deel van het circuit. Ook onder deze omstandigheden hielt Nick zich sterk en klom op naar de derde positie door voorbij te gaan aan Djim Ulrich. Na een aantal ronden hielt de regen het voor gezien en droogde de baan op waarna Nick moeite had om weer in zijn snelle ritme te komen. Hij werd door Djim terugverwezen naar de vierde plaats, Nick probeerde zich bij Djim aan te sluiten maar kon de snelheid niet volgen. Hij wist zijn positie wel te behouden tot aan de finish waardoor hij net naast het podiun belandde. Nick was enigszins teleurgesteld met zijn vierde positie omdat het toch een groot contrast is met de winst van de eerste race en hij het gevoel had dat hij beter kon. Desalniettemin is het toch weer een top-vijf positie wat ook geen slechte zaak is voor het kampioenschap.

NK SuperCup 1000 | Cliff Kloots #58
De start van de race verliep goed en Cliff wist zijn tweede positie te behouden. Net als tijdens de eerste wedstrijd wist Cliff samen met koploper Nigel Walraven gelijk een gat te trekken op de rest van het veld. Hoewel Cliff minder hinder ondervond van zijn polsblessure ten opzichte van de eerste race was het ditmaal alsnog niet optimaal. Cliff kon in het begin van de race het tempo van Nigel goed volgen maar na ongeveer vier ronden kon Cliff de snelheid niet meer vasthouden. Hij had op dat moment een gat van bijna acht seconden geslagen naar de nummer drie en tot de achtste ronde wist Cliff dit gat nagenoeg gelijk te houden. Tijdens de laatste vier ronden werd het gat naar de nummer drie langzamerhand kleiner maar Cliff wist zijn tweede positie vast tot de finish! Cliff heeft er vertrouwen in dat zijn polsblessure steeds beter gaat worden en dat hij op korte termijn weer mee kan strijden voor de winst!

 

Handige links OW Cup 28-04-2018

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag