Hikari Noguchi heeft zondagmiddag de tweede Red Bull MotoGP Rookies Cup gewonnen op de Red Bull Ring in Oostenrijk. In een typische Rookies Cup race was er een grote kopgroep en werd de race in de laatste ronde beslist. Achter de Japanner werden Carlos Tatay en Billy van eerde tweede en derde respectievelijk, Nederlander Zonta van den Goorbergh werd ondanks een Long Lap Penalty knap zesde.

Al vóór de start van de race ging het mis voor Alex Escrig. De Spanjaard kwam in contact met Zonta van den Goorbergh en kwam daardoor zelf ten val. De Nederlander kwam goed weg en kon uiteindelijk zonder problemen van start gaan.

Marcos Uriarte startte het best en ging als leider de eerste bocht in maar al gauw was het de leider in het kampioenschap Carlos Tatay die de leiding overnam. Zoals gebruikelijk in de Red Bull MotoGP Rookies Cup was het een grote groep en met behulp van de lange rechte stukken waarbij slipstream van cruciaal belang is bleven de coureurs dichtbij elkaar rijden. Pedro Acosta, Hikari Noguchi, Billy van Eerde, Lorenzo Fellon en Zonta van den Goorbergh reden in de beginfase in de top acht maar de kopgroep bestond uit maar liefst achttien coureurs.

Race Direction vond dat Van den Goorbergh verantwoordelijk was voor de valpartij van Alex Escrig in de warm-up ronde waardoor hij een Long Lap Penalty ontving. Hierdoor viel hij terug naar de achttiende positie en probeerde hij de aansluiting weer te vinden bij de kopgroep.

Het zou een typische Red Bull MotoGP Rookies Cup race worden met inhaalacties op iedere mogelijke plaats en vooral veelvuldig gebruik van het slipstream effect. De leider in de wedstrijd veranderde meerdere malen en de volgorde was vrijwel in iedere bocht weer anders.

Ondanks zijn Long Lap Penalty, waardoor hij terugviel naar de achttiende plaats, wist Van den Goorbergh zich heel knap terug naar voren te vechten en streed hij mee in de top zes.

Het zou aankomen op de laatste ronde en, net als in MotoGP, de allerlaatste bocht. Hikari Noguchi had de beste strategie en kwam als leider uit de laatste bocht. De Japanner won de race voor Carlos Tatay en Billy van Eerde met daarachter Adrián Huertas, Pedro Acosta en Zonta van den Goorbergh. Even lag de Nederlander in de laatste ronde zelfs op de derde plaats maar in de laatste bochten moest hij een aantal plaatsen toegeven. Verder eindigden Gabin Planques, Jason Dupasquier, Max Cook en Lorenzo Fellon in de top tien.

Na afloop van de race zochten we Van den Goorbergh op en vroegen hem om een eerste reactie. Beluister zijn verhaal via onderstaande audiolink:

De volgende keer dat de Red Bull Rookies in actie komen is tijdens het MotoGP evenement op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Hier zullen zij maar één race rijden op zaterdag 14 september aangezien er op het Italiaanse circuit altijd een track invasion plaatsvindt na de MotoGP race.

 

Handige links myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App