Adam Norrodin zal tijdens het laatste Grand Prix weekend van het seizoen in Valencia niet aan de start verschijnen. De Petronas Sprinta Racing Moto3 coureur zal komende week namelijk in Maleisië al geopereerd worden aan zijn in Japan opgelopen schouderblessure.

Adam Norrodin reed afgelopen zondag in Maleisië voor zijn eigen thuispubliek nog een heroïsche Moto3 race. De Maleisiër stormde tijdens de race door het veld naar voren nadat hij vanuit de pitstraat aan de wedstrijd was begonnen. Eenmaal binnen de top tien rijdend ging het in de slotfase nog even mis – de Petronas Sprinta Racing Moto3 coureur schoof in de voorlaatste ronde onderuit – maar ondanks dit wist hij zijn gedenkwaardige race nog wel te volbrengen.

Bij zijn terugkeer in de pitbox bleek Norrodin echt heel veel pijn te hebben, niet vanwege zijn crash in de voorlaatste ronde maar als gevolg van zijn zware crash twee weken eerder tijdens de Japanse Grand Prix. Bij deze crash ontwrichte de 20-jarige Maleisiër zijn schouder waar hij sindsdien veel hinder van ondervind.

In overleg met de leiding van het Petronas Sprinta Racing Moto3 team heeft Norrodin besloten om zich zo snel als mogelijk te laten opereren. Deze operatie staat gepland voor dinsdag 13 november waardoor deelname een de laatste Grand Prix van het seizoen niet uitgesloten is.

De operatie zal plaatsvinden in het Kuala Lumpur Sports Medical Center door Dr. Saw Khay Yong, waarbij men de voortdurende instabiliteit en het ongemak dat hij sinds de crash in Japan heeft hoopt te herstellen. Ongeveer zes weken later ondergaat Norrodin nog een tweede operatie, dit keer aan zijn linkerknie die hij blesseerde bij een crash in juli van dit jaar.

Adam Norrodin: “Het was een heel moeilijke beslissing om niet in Valencia te rijden, maar uiteindelijk moest ik nadenken over mijn toekomst en het effect op lange termijn van het uitstellen van de operatie. Ik ben erg verdrietig dat er op deze manier een einde komt aan mijn Moto3-carrière; ik heb echt genoten van mijn tijd bij het team en ik wilde ze graag nog een keer belonen tijdens de laatste race. Na mijn race in Maleisië voelde ik me zo gemotiveerd om naar Valencia te gaan, maar uiteindelijk moest ik nadenken over mijn toekomst, om er fysiek op voorbereid te zijn. Nu ligt mijn focus op volgend jaar en de deelname aan de Moto2, in het Spaanse kampioenschap, dus ik wil 100% fit en klaar zijn om in 2019 aan dit nieuwe hoofdstuk te beginnen. Ik wens mijn team het allerbeste voor de race in Valencia – ik zal ze vanuit huis volgen en ondersteunen. Ik wil ze allemaal bedanken voor hun steun in de loop der jaren en ik kijk ernaar uit om ze allemaal snel weer te zien.”

Norrodin gaat komend seizoen van start in de Moto2 klasse van het FIM CEV Repsol. Hij zal hierbij nog wel ondersteuning ontvangen van het Maleisische SIC Racing Team maar dus (tijdelijk) geen deel meer uitmaken van het Maleisische Grand Prix team.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App