Northern Talent Cup: De 2020 kalender en deelnemerslijst zijn bekend

166
damian-boessenkool
Damian Boessenkool | foto© Damian #65

De kalender en de deelnemerslijst van de dit seizoen nieuwe Northern Talent Cup zijn bekend. De competitie zal in 2020 uit een zevental wedstrijdweekenden bestaan met aan de start coureurs uit meer dan tien verschillende landen. Onder de deelnemers drie Nederlanders, te weten Maik Duin, Damian Boessenkool en Kas Beekmans.

De Northern Talent Cup is een nieuwe wegracecompetitie welke in 2020 van start gaat en een onderdeel is van het ‘Road to MotoGP’ programma. Deze nieuwe competitie is in het leven worden geroepen met als doel om jonge talentvolle coureurs uit Noord- en Midden-Europese landen een kans te geven om hun droom om een professioneel motorcoureur te worden te kunnen verwezenlijken. De Northern Talent Cup is de perfecte opstap tussen de nationale kampioenschappen en de FIM CEV Repsol en/of Red Bull MotoGP Rookies Cup.

2020 Northern Talent Cup
De nieuwe Northern Talent Cup zal in 2020 uit een zevental wedstrijdweekenden bestaan, wedstrijdweekenden die in het bijprogramma worden georganiseerd van o.a. het WorldSBK, IDM en MotoGP wereldkampioenschap.

Voorafgaand aan de eerste wedstrijd van het seizoen staat er op 04 en 05 april een gezamenlijke test op het programma in het Duitse Oschersleben. De openingsrace van het seizoen zal vervolgens verreden worden in het weekend van 17 t/m 19 april tijdens de Nederlandse ronde van het WorldSBK op het TT Circuit Assen.

Na Assen staat de tweede ronde op het programma van 22 t/m 24 mei op de Oostenrijkse Red Bull Ring waar in hetzelfde weekend het IDM te gast is. Na Oostenrijk staan er voor de zomerstop nog twee wedstrijden op het programma in Duitsland, de eerste van deze twee zal in het weekend van 04 t/m 06 verreden worden tijdens de German Speedweek in Oschersleben waarna de laatste race voor de zomerstop plaats zal vinden op de Sachsenring, deze wedstrijd verreden worden tijdens de Duitse Grand Prix (19 t/m 21 juni).

Na de zomerstop zullen de Northern Talent Cup coureur hun tweede deel van het seizoen openen in het weekend van 07 t/m 09 augustus tijdens de Tsjechische Grand Prix op het circuit van Brno. Na een uitstapje naar Tsjechië worden de twee laatste wedstrijden verreden tijdens een IDM-weekend, de voorlaatste van 11 t/m 13 september in Lausitz terwijl de finaleronde van het seizoen gepland staat in het weekend van 25 t/m 27 september in Hockenheim.

Volledige 2020 Northern Talent Cup kalender:

  • 04-05 april: Gezamenlijke voorjaarstest
  • 17-19 april: Assen – WorldSBK
  • 22-24 mei: Red Bull Ring – IDM
  • 04-06 juni: Oschersleben – German Speedweek
  • 19-21 juni: Sachenring – MotoGP
  • 07-09 augustus: Brno – MotoGP
  • 11-13 september: Lausitzring – IDM
  • 25-27 september: Hockenheim – IDM

Deelnemers
Op dit moment hebben 24 jonge talentvolle jongens en meisjes een startplaats toegewezen gekregen. Deze 24 talenten zijn afkomstig uit maar liefst 11 verschillende landen en zijn ondergebracht in 1 van de 15 ingeschreven teams.

Drie Nederlanders, Maik Duin, Damian Boessenkool en Kas Beekmans zullen aan de start verschijnen in de kleuren van Team KNMV terwijl Amélie Triffet en Lorenz Luciano de Belgische eer hoog zullen houden in de kleuren van de Belgian Black Knights – de nieuwe door de Fédération Motocycliste Wallonne de Belgique en met steun van o.a. Dorna opgezette Belgian Motorcycle Academy

Onderstaand de volledige deelnemerslijst zoals deze woensdag 15 januari 2020 door de Northern Talent Cup-organisatie is vrijgegeven.

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App