NTS RW Racing GP: Barry Baltus in Le Mans weer van de partij

1449
barry-baltus
Barry Baltus - Qatar | foto© NTS RW Racing GP

NTS RW Racing GP kan komend weekend tijdens de vijfde Grand Prix van het seizoen in Le Mans weer beschikken over de diensten van Barry Baltus. De jonge Belg is voldoende hersteld van zijn in Qatar opgelopen polsblessure en heeft van de artsen groen licht gekregen om komend weekend op het Franse circuit weer op zijn NTS Moto2 machine te mogen stappen.

Barry Baltus had zich voorafgaand aan het seizoen ongetwijfeld een ander debuut voorgesteld in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. De jonge talentvolle Belg die in 2021 samen met Hafizh Syahrin het rijdersduo vormt van het Nederlandse NTS RW Racing GP kwam namelijk tijdens de derde training van het openingsweekend in Qatar lelijk ten val waarbij hij o.a. een dubbele polsbreuk opliep.

Vanwege deze blessure moest Baltus zowel beide Grand Prix weekenden in Qatar alsmede ook de eerste twee Europese rondes van het seizoen in Portimão en Jerez de la Frontera aan zich voorbij laten gaan. Tijdens deze laatste twee weekenden werd de 17-jarige Belg binnen het Nederlandse team vervangen door respectievelijk Fraser Rogers en Taiga Hada en is het voor Baltus nog steeds wachten op zijn debuutrace op een Moto2 machine.

Komend weekend op het legendarische Bugatti Circuit gaat daar verandering in komen en kan Baltus zijn langverwachte racedebuut gaan maken op de Moto2 machine van het enige Nederlandse Grand Prix Team. Baltus is namelijk voldoende hersteld van zijn polsblessure en heeft van zijn behandelend arts toestemming gekregen om aan staande vrijdag in Le Mans weer op zijn NTS Moto2 machine te mogen stappen.

Barry Baltus: “Ik heb toestemming van de dokter. Ik zal dit weekend in Le Mans zijn voor de Franse Grand Prix! Ik kan niet wachten om weer op mijn NTS machine te stappen en mijn team voor het eerst sinds lange tijd weer terug te zien.”

NTS RW Racing GP begint dus aanstaande vrijdag 14 mei in Le Mans voor het eerst sinds het openingsweekend in Qatar weer in haar oorspronkelijke samenstelling aan een Grand Prix weekend.

Handige links SHARK Grand Prix de France:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter