Tommaso Marcon zal komend weekend in Valencia als teamgenoot optreden van Bo Bendsneyder binnen NTS RW Racing GP. De 19-jarige Italiaan neemt tijdens de laatste Grand Prix van het seizoen de plaats in van Jesko Raffin die vanwege verplichtingen in de MotoE World Cup niet voor het enige Nederlandse Grand Prix Team in actie kan komen.

Voor de laatste Grand Prix van het seizoen, komend weekend op het Ricardo Tormo Circuit in Valencia, moest NTS RW Racing GP op zoek naar een vervanger voor de Zwitser Jesko Raffin aangezien ook de MotoE World Cup komend weekend twee races rijden.

Die vond het Nederlandse team in de 19-jarige Tommaso Marcon, die de afgelopen twee seizoenen uitkwam in het CEV Moto2 bij SpeedUp. De Italiaan was Rookie of the year in 2018, en hij stond ook dit jaar een paar keer op het podium. Afgelopen weekend nog streed hij in Valencia om het podium. Marcon, die komend weekend zijn Grand Prix debuut zal maken, zal in Valencia uitkomen met startnummer 70.

NTS RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen: “We geven jonge rijders graag een kans. Daarnaast is het voor ons belangrijk om zoveel mogelijk informatie van verschillende rijders te vergaren. We hebben dit jaar al diverse rijders op de NTS gehad en zijn benieuwd naar de informatie die een jonge coureur met een frisse blik ons kan geven.”

Volgende week, op woensdag en donderdag na de Gran Prix in Valencia, zullen Bo Bendsneyder en Jesko Raffin in Jerez voor het eerst kennis maken met de nieuwe NTS-prototypes voor het seizoen 2020.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App