Octo British Grand: De MotoGP top vijf finishers aan het woord

34
silverstone
MotoGP race Silverstone | foto© @LCR Honda

De MotoGP wedstrijd in Silverstone was er zondagmiddag opnieuw eentje om van te smullen. In een wedstrijd, waarin een tactisch bandenspel perfect werd uitgespeeld, wist Andrea Dovizioso zijn vierde zege van het seizoen te behalen. Na afloop mochten Maverick Viñales en Valentino Rossi als tweede en derde met de Ducati coureur mee naar het podium terwijl Cal Crutchlow en Jorge Lorenzo de top vijf completeerden.

 

Na afloop van de wedstrijd hadden de top vijf finishers het volgende te vertellen:

 

Andrea Dovizioso, Ducati Team, (P1):

“Ik ben echt heel blij met deze overwinning, mij vierde dit seizoen, omdat elke race die we hebben gewonnen verschillend van elkaar zijn. Dit betekent dat we echt sterker zijn geworden en mee kunnen doen in het kampioenschap. Het was een hele lastige race vandaag omdat al onze rivalen in topvorm waren. Vandaag had Marquez pech, maar we hebben een sterke race gereden, dit ondanks we misschien wel niet het sterkst waren vandaag we door slim te rijden deze overwinning naar ons toe hebben weten te trekken. Dit betekend dat het werk dat we hier gedurende het weekend hebben verzet gewoon top was, zo ook mijn racestrategie want ik wist op het juiste moment in de race de juiste positie in te nemen. Dit seizoen is elke race anders en een wedstrijd op zich, de banden zijn steeds weer de sleutel. Maar hoe dan ook we zijn heel erg gefocust op onze eigen werkwijze, een werkwijze waarmee we onze successen weten te scoren.”


Maverick Viñales, Movistar Yamaha MotoGP, (P2):

“Het was moeilijk, maar ik denk dat we de race goed onder controle hadden, zeker met de elektronica, we waren in iedere sector sterk. Ik denk dat we het goed gedaan hebben. Dit weekend kwamen we terug, ons weer sterk voelend en dat is positief. Zeker tijdens het laatste deel van de race, waar we normaal niet zo sterk zijn. Deze keer waren we het snelst in de laatste ronden, dus gaan we proberen om meer competitief te zijn en nog sterker in de komende races. Ik wist dat mijn machine in de laatste ronden erg goed was, dus ik probeerde in mijn ritme te blijven en de concentratie te houden, de banden te sparen tot het einde. Ik kon aan het begin al wat goede rondetijden neerzetten, maar dan zou dat teveel van mijn banden hebben geëist, dus besloot ik het anders te doen: rustig aan doen in het begin, en aan het einde de druk erop zetten en dit was het resultaat. Ik kwam steeds dichter bij Dovi in de laatste ronde en deed wat mogelijk was. Ik zette een van mijn snelste rondetijden tijdens die laatste ronde, dus ik gaf alles om hem in te halen, maar eerlijk gezegd was die tweede plaats van vandaag het beste wat we konden doen. We moeten blij zijn dat we weer de juiste weg zijn ingeslagen.”

 

Valentino Rossi, Movistar Yamaha MotoGP, (P3):

“Ik ben tevreden omdat het een goede race was voor mij. Ik kon na een geweldige start sterk rijden en ik bleef vooraan en reed op de limiet zonder fouten te maken, dus heb ik zeventien ronden lang plezier gehad. Ik denk dat dit een mooie manier was om mijn 300e race in de MotoGP te vieren. Er blijft nog wel wat frustratie over, omdat ik wist dat ik de laatste ronden moeilijk zouden worden vanwege het minder worden van de achterband, maar ondanks dat hebben we veel verbeterd dit weekend. We staan nog niet bovenaan, we moeten het beter gaan doen als we willen winnen, maar het was al met al een goed weekend.”


Cal Crutchlow, LCR Honda, (P4):

“Het is frustrerend omdat ik hier kwam om te winnen. Dat probeer je ieder weekend, maar dit weekend was een speciale. Ik voelde me vorig jaar goed en dit weekend was dat weer het geval, maar ik had aan het einde niet genoeg over. De andere jongens waren sneller dan mij vandaag, de voorband was te zacht voor mij zoals altijd en dit was de reden dat ik worstelde met de achterband aan het eind omdat ik veel wielspin had als ik de machine wilde insturen. Ik deed mijn best vandaag en dat was de vierde plaats. Een podium voor mijn thuispubliek had zo fijn geweest dus ja, ik ben teleurgesteld, maar alle credits gaan naar de drie mannen voor mij. Dovi reed fantastisch. Ik dacht niet dat hij de te kloppen man zou zijn, ik dacht dat Marquez dat zou zijn. Maar we moeten met opgeheven hoofd naar Misano en daar opnieuw proberen.”


Jorge Lorenzo, Ducati Team, (P5):

“Deze keer besloot ik om iets voorzichtiger dan gebruikelijk te starten en misschien verloor ik daardoor wel iets teveel in de beginfase. Zeker na een moeilijk weekend, waarin we geen moment onze juiste ritme wisten te vinden, moeten we tevreden zijn met deze klassering – helemaal omdat ik tijdens de race goed met het gas om wist te gaan en op die manier de banden goed wist te sparen. De banden bleven dit keer tot aan het einde van de wedstrijd goed functioneren. Het was helaas nog niet voldoende om de kopgroep partij te kunnen geven, maar het was wel genoeg om de afstand nagenoeg gelijk te houden en in die zin mijn beste resultaat van het seizoen te scoren. Ik denk dat we het tijdens de volgende wedstrijd in Misano nog beter kunnen doen. Ik wil bij deze Andrea feliciteren, hij reed een meesterlijke race waarin hij liet zien dat hij het rijden van dit soort tactische races perfect beheerst. Het resultaat spreekt voor zich: vier overwinningen en de leiding in de tussenstand van het kampioenschap, daar kan het hele team alleen maar heel erg blij mee zijn.”

 

Handige links Octo British Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag