Odendaal leidt FP3 met slicks op regenachtig Le Mans, Bendsneyder 19e

7
Steven Odendaal - Le Mans Bugatti Circuit | foto© Randy van Maasdijk

Steven Odendaal was zaterdagochtend aan het einde van de derde vrije training voor de Moto2 klasse op Le Mans in Frankrijk het snelst voor Remy Gardner en Lorenzo Baldassarri. Op een nog nat circuit liet de Zuid-Afrikaan in de slotfase slicks monteren en reed hij de snelste ronde. NTS RW Racing GP teamgenoot Bo Bendsneyder kwam op regenbanden naar de negentiende rondetijd.

De derde vrije training voor de Moto2 klasse op Le Mans in Frankrijk ging zaterdagochtend om 10:55 uur van start. Net als tijdens de Moto3 en MotoGP sessies bleef er lichte regen vallen op het Franse circuit waardoor de coureurs met regenbanden de baan op moesten.

Enea Bastianini kwam er al vroeg achter dat de omstandigheden niet ideaal waren aangezien hij onderuit ging in de Dunlop chicane. Hij kon zijn machine oppakken en zonder al teveel problemen terugkeren naar de pitbox.

Halverwege de sessie was Jake Dixon opmerkelijk genoeg het snelst voor Augusto Fernández, Tom Lüthi, Sam Lowes, Mattia Pasini en Alex Márquez. De Brit is er dit weekend voor het eerst weer bij nadat hij een flinke hersenschudding opliep tijdens de vrije training in de Verenigde Staten. Nederlander Bo Bendsneyder kende een lastige beginfase en wist vooralsnog niet de top twintig binnen te dringen.

Even later kwam ook Dimas Ekky Pratama hard ten val. De Indonesiër ging te hard op het gas bij het uitkomen van bocht 14 (Reccordement) en werd door middel van een high-sider de lucht in geschoten. Uiteindelijk bleef hij relatief ongedeerd maar de schrik zat er bij Pratama goed in.

Gedurende de sessie wisten de coureurs zich constant te verbeteren op hun regenbanden totdat het in de slotfase droog genoeg bleek te zijn voor slicks. De coureurs die op dat moment naar binnen waren gekomen, waren ook veruit sneller dan die op regenbanden.

NTS RW Racing GP coureur Steven Odendaal wist zijn slicks goed te benutten en reed met een 1’40.581 de snelste tijd van de sessie voor Augusto Fernández en Dominique Aegerter. Simone Corsi kwam naar de vierde tijd voor Phillipp Oettl en Jorge Martin. Daarachter eindigden Jake Dixon, Remy Gardner, Alex Márquez en Marcel Schrötter in de top tien. Bo Bendsneyder kwam op regenbanden uiteindelijk naar de negentiende tijd.

De veertien coureurs die na vrijdag op een droge baan in de top veertien geklasseerd stonden, en daarmee rechtstreeks door mogen naar Qualifying 2 zijn Binder, Gardner, Baldassarri, Fernández, Pasini, Schrötter, Locatelli, Corsi, Márquez, Bastianini, Bulega, Bo Bendsneyder, Martin en Vierge.

De kwalificatie voor de Moto2 klasse op Le Mans in Frankrijk gaat vanmiddag om 15:05 uur van start.

 

Handige links SHARK Helmets Grand Prix de France:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App