Official Moto2 Test Jerez: Bezzecchi het snelst voor Canet en Martin tijdens dag 2

121
marco-bezzecchi
Marco Bezzecchi - Jerez test | foto© motogp.com

Marco Bezzecchi heeft donderdag in Jerez de snelste rondetijd op de klok weten te zetten tijdens de tweede dag van de Official Moto3 & Moto2 Test. De Sky Racing Team VR46 was het snelst voor Moto2 debutant Aron Canet en de nog verre van fitte Jorge Martin. Nederlander Bo Bendsneyder noteerde de achttiende rondetijd van de dag.

Onder nagenoeg ideale weersomstandigheden begonnen de Moto2 coureurs donderdag in Jerez aan hun tweede dag van de Official Moto3 & Moto2 Test. Net als tijdens de eerste dag stonden er wederom drie zeventig minuten tellende sessies op het programma.

Nadat er woensdag tijdens de eerste dag al de nodige records sneuvelden was het donderdag opnieuw raak. Marco Bezzecchi wist in de tweede sessie van de dag een indrukwekkende rondetijd van 1’40.448 op de klok te zetten. Deze tijd bleek uiteindelijk niet alleen goed voor een nieuw Moto2 ronderecord maar tevens de snelste tijd van de dag.

Achter de Italiaan verraste Moto2 debutant Aron Canet (Aspar Team) door op slechts 0,262 seconde van Bezzecchi de tweede tijd van de dag op de klok te zetten. Ook de derde rondetijd van de dag kan gerust als een verrassing gezien worden, deze kwam namelijk op naam van Red Bull KTM Ajo coureur Jorge Martin, verrassend omdat Martin nog verre van fit is na een crash eerder deze week tijdens een privé-test op hetzelfde circuit.

De ervaren Tom Lüthi noteerde de vierde rondetijd van de dag voor Jorge Navarro die daarmee de laatste coureur van de dag werd die een tijd onder de 1’41 grens op de klok zette.

De zesde tijd werd donderdag een prooi voor Xavi Vierge gevolgd door Tetsuta Nagashima, Lorenzo Baldassarri, Luca Marini en de Amerikaan Joe Roberts die de top tien afsloot.

Voor Jake Dixon kwam er donderdag een vroegtijdig einde aan deze driedaagse test. De Brit kwam in de tweede sessie van de dag hard ten val waarbij hij een handblessure opliep. De blessure bleek dusdanig ernstig dat verder rijden niet meer mogelijk was. Dixon heeft het circuit inmiddels verlaten om terug te keren naar Engeland voor verder medisch onderzoek, hij zal dan ook tijdens de laatste dag niet meer in actie komen.

Bo Bendsneyder
Stond de eerste dag van de Nederlander vooral in het teken van ritme opbouwen, meters maken en kennismaken met de de nieuwe NTS machine, op de tweede dag werd er serieus hard gewerkt aan het uitproberen van onderdelen en afstellingen en kijken wat er gebeurt bij aanpassingen. Dat was vooral besteed aan Bendsneyder, aangezien Raffin door twee crashes gedurende de dag niet toekwam aan testwerk. Dat het verbeteringen waren bleek wel uit het feit dat Bendsneyder zijn eigen snelste rondetijd van de eerste dag aan wist te scherpen tot een ronde van 1’41.716, een tijd die aan het einde van dag goed was voor de achttiende plaats op de lijst.

Bo Bendsneyder: “We hebben ook vandaag weer veel verschillende dingen getest, waaronder nieuwe onderdelen van KYB (vering). We hebben ook een aantal dingen uitgeprobeerd voor de langere termijn, zodat als we ergens een probleem hebben we begrijpen wat er gebeurt als we iets veranderen. Dat was allemaal heel positief. We hebben toch weer stappen kunnen maken ten opzichte van de eerste dag. Vanochtend was ik op hardere banden dan gisteren al sneller. Daarna hebben we op zachte banden een kleine time-attack gedaan. Dat was zeker niet verkeerd. Morgen gaan we kijken of we nog iets kunnen vinden aan tijd en uiteraard ook nog aan andere verbeteringen werken.”

Vrijdag komen de Moto2 coureurs nogmaals in actie tijdens de derde en afsluitende testdag. Ook dan staan er weer drie sessies op het programma.

 

Official Moto3 & Moto2 Test Jerez:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de Racesport.nl App