Tom Lüthi heeft vrijdag tijdens de derde en afsluitende dag van de Official Moto3 & Moto2 Test in Jerez de snelste rondetijd op de klok weten te zetten voor Nicolò Bulega en Tetsuta Nagashima. Nederlander Bo Bendsneyder noteerde vrijdag de dertiende tijd van de dag, een tijd waarmee de NTS RW Racing GP-coureur de test afsloot met de vijftiende plaats op de samengestelde tijdlijst.

De eerste officiële tests van 2020 zit erop voor de Moto2 coureurs. Drie dagen langen konden de coureurs in Jerez onder nagenoeg ideale omstandigheden hun ronden rijden ter voorbereiding op het komende seizoen.

Werden er tijdens de eerste twee dagen al indrukwekkende rondetijden op de klok gezet, tijdens de derde en afsluitende dag ging het opnieuw sneller en werd voor de derde dag op rij het ronderecord verbroken.

Deze keer was het Thom Lüthi die het snelst was en in de tweede dag van de sessie het record aanscherpte tot een tijd van 1’40.326. De tijd van de Zwitser werd vervolgens niet meer doorbroken waar de Intact GP-coureur de dag en tevens deze test als snelste Moto2 coureur afsloot.

De tweede tijd kwam vrijdag op naam van Nicolò Bulega voor Ajo Tetsuta Nagashima, Xavi Vierge en Jorge Navarro.

Fabio DiGiannantonio noteerde de zesde rondetijd van de dag voor Aron Canet, Jorge Martin, Edgar Pons en Lüthi’s teamgenoot Marcel Schrötter die de top tien afsloot.

Ondanks dat het grootste deel van het Moto2 veld het na de tweede sessie van de dag voor gezien hield wisten alle bovengenoemd tien coureurs hun snelste tijd van deze driedaagse test gedurende de afsluitende testdag te noteren. Bovengenoemde uitslag is dan ook tevens de uitslag op de samengestelde en gecombineerde tijdlijst.

Bo Bendsneyder
Bo Bendsneyder en NTS RW Racing GP sluiten deze eerste officiële test van 2020 met een tevreden gevoel af. Bo Bendsneyder werkte een intensief programma af en scherpste zijn snelste rondetijd tijdens de afsluitende dag aan tot een tijd van 1’41.164, een tijd die goed bleek voor de dertiende rondetijd van de dag en de vijftiende tijd op de gecombineerde tijdlijst.

Bo Bendsneyder #64: “Het was een goede derde dag, waarop we een flinke stap hebben kunnen zetten. De eerste twee dagen lag de focus op een race-afstand met de harde band, vandaag lag de focus op de kwalificatie en meteen een snelle ronde neerzetten. Dat is iets waarmee we het afgelopen jaar nogal hebben geworsteld, dus het was belangrijk om daar goed aandacht aan te geven. Het pakte goed uit en dat geeft een goed gevoel. Daarnaast zijn er wat dingen duidelijk geworden waar we van kunnen leren en die misschien in Qatar al bruikbaar zijn. Ik ben zeker tevreden over de test. Het zijn lange dagen, maar we hebben ontzettend veel gedaan. Het team heeft top werk geleverd door zoveel veranderingen te doen en alles uit te proberen.”

De volgende test staat al over een week op het programma, als de Moto2 opnieuw drie testdagen heeft (vrijdag, zaterdag, zondag) in Qatar, waar over twee weken de eerste Grand Prix van het seizoen 2020 op het programma staat.

 

Official Moto3 & Moto2 Test Jerez:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de Racesport.nl App