Eric Granado heeft woensdag tijdens de eerste dag van de Official MotoE Test op het circuit van Jerez de snelste rondetijd op de klok gezet. De Avintia Esponsorama Racing coureur was het snelst voor Niki Tuuli en Hector Garzo.

De FIM Enel MotoE World Cup coureurs komen woensdag, donderdag en vrijdag tijdens een gezamenlijke driedaagse Official MotoE Test. Nadat er in november al door een groot aantal coureurs getest werd op hun Energica Ego Corsa machines kwamen woensdag de meeste coureurs op het Circuito de Jerez-Angel Nieto voor het eerste in actie in hun definitieve kleurstelling, een kleurstelling waarin we ze dit seizoen ook tijdens vijf Europese Grand Prix weekenden in actie zullen zien.

Eric Granado noteerde woensdag tijdens de eerste dag een snelste rondetijd van 1’48.984 en was daarmee het rapst voor de Fin Niki Tuuli en de Spanjaard Hector Garzo.

Mike Di Meglio sloot de eerste dag af als vierde gevolgd door Alex De Angelis, Josh Hook Randy De Puniet en Bradley Smith.

Jesko Raffin, afgelopen weekend in Qatar nog in dienst rijdend van het Nederlandse NTS RW Racing GP als vervanger van de geblesseerde Steven Odendaal, noteerde de negende rondetijd van de dag terwijl Lorenzo Savadori tijdens deze eerste dag de top tien completeerde.

De 18 MotoE coureurs komen donderdag en vrijdag nog twee dagen in actie op het in het zuiden van Spanje gelegen circuit van Jerez.

Op het moment van schrijven was er nog geen volledige tijdlijst beschikbaar, zodra we deze ontvangen zullen we deze uiteraard z.s.m. plaatsen.

MotoE startveld seizoen 2019 | foto© motogp.com

ste-gibernau

Sete Girbernau- Jerez | foto© motogp.com

Bradley Smith – Jerez | foto© motogp.com