Official MotoGP Test Jerez: De MotoGP coureurs blijven nog een dag langer in Jerez

0
brad-binder
Brad Binder en Pol Espargaró | foto© Red Bull Content Pool

Na drie dagen in actie te zijn gekomen tijdens de Gran Premio Red Bull de España blijven de MotoGP coureurs nog een dag langer in Jerez. Op het Circuito de Jerez-Angel Nieto staat voor de coureurs uit de koningsklasse maandag namelijk een officiële testdag op het programma.

Na diverse vrije trainingen en kwalificaties op vrijdag en zaterdag, een warm-up en een race op zondag komen de MotoGP coureurs maandag nogmaals in actie op het Circuito de Jerez – Angel Nieto, dit keer voor een belangrijke testdag. De officiële test in Jerez is voor een aantal fabrikanten een belangrijke dag om antwoorden te vinden op de vragen die de eerste vier Grand Prix weekenden aan het licht zijn gekomen.

Met name HRC zal verder werken aan het chassis voor 2021, waarbij Marc Marquez (Repsol Honda Team) de cruciale tijd op het circuit zal gebruiken – de Spanjaard heeft al gegeven niet veel ronden te zullen gaan rijden vanwege zijn fysieke gesteldheid – om zich volledig vertrouwd te maken met de nieuwe RC213V. Bij KTM hopen alle vier de rijders op de RC16’s van 2021 de verbeteringen te vinden die hen een regelmatige terugkeer naar de top van de koningsklasse mogelijk moeten maken. Regerend wereldkampioen Joan Mir heeft gezegd dat Suzuki zal proberen om de afstelling van de GSX-RR voor de Franse Grand Prix te verfijnen.

Zowel Aprilia als Yamaha kunnen echter met een man minder komen te staan, omdat de deelname van Aleix Espargaró en Fabio Quartararo ernstig in twijfel wordt getrokken, dit nadat beiden op zondag te maken kregen met fysieke problemen, het zogenaamde tunnelsyndroom of in de volksmond ‘opgepompte onderarmen.’ Daarnaast zal Jack Miller het maandagochtend ongetwijfeld rustig aan willen doen, de Australiër kennende zal er zondagavond tot in de late uurtje zeker een feestje gevierd zijn naar aanleiding van zijn eerste MotoGP zege op een droge baan.

Update: Inmiddels is bekend dat Quartararo definitief niet deel zal nemen aan de test en vandaag nog terug zal keren naar Frankrijk voor een medische check vanwege zijn onderarm blessure.

De test begint maandagochtend om 10:00 en de lichten zullen aan het einde van de dag om 18:00 uur op rood gaan. De test is te volgen via livetiming op motogp.com. Uiteraard zal er na afloop ook een uitgebreid verslag te vinden zijn op deze site.

Handige links Gran Premio Red Bull de España:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Racesport.nl Supporter

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter