Benieuwd wat de coureurs zondag te vertellen hadden na afloop van de derde en afsluitende dag van de Official MotoGP Test in Sepang? Onderstaand de reacties van alle coureurs buiten de top drie.

4e Francesco Bagnaia (Pramac Ducati): “Het was echt een positieve dag. In mijn aanval op die ene snelle ronde was ik echt snel. Tijdens mijn race simulatie in de middag heb ik veel kunnen leren over het gedrag van de nieuwe Michelin banden en hoe ik een beter tempo kan aanhouden door mijn rijstijl iets te veranderen.’

5e Valentino Rossi (Yamaha): “We kunnen tevreden zijn met deze drie dagen. Vandaag heb ik een hele goede rondetijd kunnen neerzetten op een zachte band. Ik kwam hier voor het eerst in de 1’58” range, was vijfde en niet ver van het front. We hebben ook veel aan ons racetempo gewerkt en een paar dingen hiervoor uitgeprobeerd.”

6e Danilo Petrucci (Ducati): “Het waren drie stressvolle dagen. Vandaag hebben we gewerkt aan verschillende afstellingsvarianten en hebben we een goed wedstrijdtempo weten te bereiken. Het was een stap voorwaarts, maar we moeten blijven verbeteren. Vooral de nieuwe Michelin banden moeten we nog beter zien te begrijpen.”

7e Pol Espargaró (KTM): “De laatste dag was ook succesvol. We hebben de nieuwe Michelin-banden getest en konden hierover een goede feedback geven. We hebben ook aan de swingarm gewerkt omdat we vaak geen grip hebben in de hitte en we wilden weten wat de reden daarvan is. We hebben daarvan veel geleerd. Hopelijk kunnen we de resultaten van hier in Qatar bevestigen.”

8e Jack Miller (Pramac Ducati): “We hebben vandaag veel veranderd en hadden geluk dat het tot vlak voor het einde droog was. De fiets werkt steeds beter. Er zijn nog een paar kleine details om aan te werken, maar over het geheel genomen waren we in de drie dagen altijd snel en in staat om alles te doen wat we wilden doen.”

9e Aleix Espargaró (Aprilia): “Ik ben absoluut tevreden en ik wil echt iedereen binnen Aprilia bedanken die het ons mogelijk heeft gemaakt om hier zo’n nieuwe en competitieve motor op het circuit te hebben. De fiets is in alle opzichten verbeterd. Het is een grote stap voorwaarts, die me bijna verraste. Natuurlijk zijn er nog steeds gebieden waar we moeten verbeteren, maar dat komt omdat dit project nog zo jong is en er geen echte groete tekortkomingen zijn.”

10e Joan Mir (Suzuki): “Ik voel me heel goed op de motor, het wordt elke dag beter. In de ochtend heb ik de nieuwe zachte band geprobeerd, maar uiteindelijk heb ik mijn rondetijd zelfs zonder die band verbeterd. Dat was positief. We vonden positieve aspecten in deze test, dus ik denk dat we een groot potentieel hebben voor het komende seizoen.”

11e Miguel Oliveira (Tech3 KTM): “Vanochtend hebben we ons vooral geconcentreerd op het rijden van een sneller ronde en op het proberen dit te doen met de best mogelijke afstelling. Ik heb een heel goed rondje kunnen rijden. Met de zachtere band kon ik niet verbeteren, maar over het algemeen ben ik erg blij met ons tempo en het werk dat we hier hebben gedaan.”

12e Marc Marquez (Repsol Honda): “Ik had vanmorgen een goed tempo en kon meer geven dan de afgelopen dagen. Aan het eind van de dag had ik een kleine crash in bocht 15 toen ik al fysiek op mijn grens zat. Natuurlijk was het beter geweest om deze crash te vermijden, maar ik ben oké. Vandaag kon ik voor het eerst wat langere runs maken en de snelheid was nog steeds vrij goed.”

 • Aleix Espargaró
 • Dani Pedrosa
 • Fabio Quartararo
 • Franco Morbidelli
 • Alex Rins
 • Bradley Smith
 • Takaaki Nakagami
 • Valentino Rossi
 • Lorenzo Savadori
 • Cal Crutchlow
 • Johann Zarco
 • Bradley Smith
 • Joan Mir
 • Brad Binder
 • Sylvain Guintoli
 • Brad Binder
 • Dani Pedrosa
 • Fabio Quartararo
 • Lorenzo Savadori
 • Pol Espargaró
 • Maverick Viñales
 • Brad Binder
 • Aleix Espargaró
 • Andrea Dovizioso
 • Danilo Petrucci
 • Takaaki Nakagami
 • Alex Marquez
 • Iker Lecuona
 • Brad Binder
 • Fabio Quartararo
 • Miguel Oliveira
 • Valentino Rossi
 • Marc Marquez
 • Marc Marquez
 • Marc Marquez
 • Pol Espargaró
 • Fabio Quartararo

13e Franco Morbidelli (Petronas Yamaha): “Ik ben heel blij met deze test, omdat we veel hebben gewerkt en een aantal dingen hebben leren begrijpen over de nieuwe motor. Ik voel me al erg op mijn gemak. We hebben vandaag geen zachte band gebruikt, waardoor we wat verder achterop zijn geraakt op de tijdlijst. Maar ons tempo is niet verwijderd van de top.”

14e Andrea Dovizioso (Ducati): “Ik ben heel blij met het werk vandaag. We hebben de set-up kunnen verbeteren en daarmee tevens mijn gevoel met de nieuwe Michelin banden. Ik moest mijn rijstijl aanpassen en had er in het begin best wel grote problemen mee. Danilo en ik reden een paar ronden samen. Het tempo was goed, maar de band werd veel te snel minder. We moeten nog steeds zien te begrijpen hoe deze nieuwe band zich zal gedragen over een race-afstand.”

15e Johann Zarco (Avintia Ducati): “Het was een goede test, alleen de eerste dag was een beetje moeilijk. Ik weet zeker dat ik nog sneller kan zijn, maar ik moet eerst nog een paar dingen leren van deze voor mij nieuwe machine. Maar mijn werkwijze werkte goed gedurende deze drie dagen. De motor accelereert heel goed en daar moet ik gebruik van zien te maken. Ik ben nu al zeer gemotiveerd voor de Qatar-test.”

16e Alex Marquez (Repsol Honda): “Mijn gevoel is met de dag beter geworden en ik werd steeds sneller. Dat is het belangrijkste. We hebben nog maar drie dagen de tijd om ons voor te bereiden op de Grand Prix van Qatar, maar we komen steeds dichterbij. In Qatar wil ik de set-up van de motor nog beter begrijpen onder de verschillende omstandigheden.”

17e Brad Binder (KTM): “Ik denk dat de grootste uitdaging bij de overgang van Moto2 naar de koningsklasse is om constant te zijn over langere afstanden. Het is niet te moeilijk om één enkele snelle ronde te rijden. Maar om snel te zijn over een hele race-afstand met een constant tempo, dat is lastig. Ik heb ook geen ervaring met de MotoGP-motor. Vandaag heb ik een langere run van twaalf ronden gedaan en ik moest heel voorzichtig zijn om geen fouten te maken. En dat zou slechts de afstand van een halve race hier zijn. Ik heb grote vooruitgang geboekt en ik sta veel dichter bij de anderen dan tjjdens de testen eind vorig jaar. Ook het gevoel met de motor is veel beter. Maar ik heb nog een lange weg te gaan, dat is zeker. Hoe harder ik werk, hoe eerder ik resultaten zal zien.”

18e Maverick Vinales (Yamaha): “Ik verlaat Sepang met een goed gevoel, dit omdat we vandaag veel vooruitgang hebben geboekt met de motor, vooral met de set-up voor de race afstand. We hebben aan alle facetten gewerkt, dus uiteindelijk had ik geen tijd voor het rijden van die ene snelle ronde. Mijn tempo op de racebanden en de set-up voor de race was goed en ik voelde me heel erg op mijn gemak.”

19e Tito Rabat (Avintia Ducati): “We hebben ons gedurende deze drie dagen gestaag verbeterd. Dus het was een goede test. We moeten nog steeds beter zien te worden bij het remmen, maar ik ben tevreden. Het belangrijkste is nu om de gegevens zorgvuldig te analyseren en de nodige rust te krijgen, zodat we volledig uitgerust kunnen beginnen aan de Qatar-test.”

20e Jorge Lorenzo (Yamaha MotoGP Test): “Ik ben best wel tevreden, ik was alweer een stukje sneller dat eerder deze week. Het is echter jammer dat ik vandaag niet op de 2020 M1 heb kunnen rijden, hier hadden we onze redenen voor. Ik heb een aantal samen gereden met de ander Yamaha coureurs. Op het moment dat Fabio me inhaalde kon ik niet zoveel doen, hij was op dat moment bezig met het rijden van een snelle ronde terwijl ik op oudere gebruikte banden onderweg was. Op het moment dat ik achter Maverick reed hadden we hetzelfde tempo en kon ik goed zien waar de nog zwakke punten van de nieuwe machine liggen. Daar kunnen de engineers iets mee, en daarvoor zijn we hier. Het was alleen jammer dat het in het laatste uur begon te regenen, Yamaha had een zachte band klaarliggen om nog een snelle ronde te kunnen rijden, dat lukte dus helaas niet. De volgende keer dat ik ga testen zal medio april zijn.”

21e Bradley Smith (Aprilia): “Het waren zes zeer belangrijke testdagen voor ons. We hebben de volledig herziene Aprilia op de rails gezet en ik ben tevreden. De tijden van Aleix laten duidelijk zien hoe goed deze nieuwe fiets is. Nu moeten we wat veranderingen aanbrengen, maar dat is onvermijdelijk met een nieuwe fiets.”

22e Takaaki Nakagami (LCR Honda):“Het zijn nogal zware drie dagen voor mij geweest. Natuurlijk is de fysieke conditie van de rechterschouder niet het beste, maar het wordt met de dag beter. De eerste dag was er veel pijn, maar de tweede en de derde dag ging het beter en vandaag konden we bijna 50 ronden rijden. Toch is de rondetijd niet de beste en dat moeten we verbeteren, maar we hebben veel dingen kunnen testen en het is een behoorlijk positief resultaat wat het gevoel met de motor aangaat. Nu ga ik voor bijna twee weken terug naar Japan, dus ik zal proberen om wat rust te krijgen en hopelijk iets beter te zijn voor de Qatar-test. We hebben nog veel werk te doen en dingen te verbeteren aan de motor, maar laten we eerst maar eens kijken wat we kunnen doen in Qatar.”

23e Iker Lecuona (Tech3 KTM): “Helaas heb ik vandaag niet zoveel kunnen verbeteren als ik had gewild, hoewel ik een rondetijd van in de 1’59 ronde heb gehaald. Om eerlijk te zijn, na alle testdagen hier ben ik nu fysiek redelijk uitgeput. Dus ik ben niet echt tevreden over vandaag. Maar de basis met deze KTM is zeker goed.”

 

Handige links Official MotoGP Test Sepang:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App