Fabio Quartararo voert halverwege de derde en afsluitende dag van de Official MotoGP Test in Sepang de tijdlijst aan. De Fransman was zondagochtend het snelst voor Cal Crutchlow en Alex Rins.

Net als tijdens de eerste twee dagen gingen ook zondagochtend in Sepang om 10:00 uur de lichten op groen voor de derde en afsluitende dag van de Official MotoGP Test.

Even voor aanvang van de dag sprak Alberto Puig met de media over de kwestie Jorge Lorenzo en de huidige fysieke gesteldheid van Marc Marquez. Volgens de Spaanse Repsol Honda teambaas is Marquez op dit moment nog lang niet 100% fit, 60 tot 70% komt eerder in de buurt volgens hem. Ook werd hem gevraagd over hoe het stond met de contractverlening en een langer verblijf van Marc Marquez bij Honda, dit was volgens Puig nog niet afgerond, maar er werd hard aan gewerkt. Als laatste reageerde Puig op het feit dat Jorge Lorenzo een contract heeft getekend bij Yamaha en hier zondag samen met de overige rijders in actie komt. Volgens Puig is iedereen vrij om te doen wat hij wil en Honda heeft zijn contract ontbonden omdat ze nooit een coureur zullen dwingen om te racen als de persoon in kwestie zelf dat niet wil.

 

Terug naar de actie op de baan. Was het in de beginfase Cal Crutchlow die de lijst aanvoerde, al snel was het Fabio Quartararo die het stokje overnam en net als na afloop van de eerste en tweede dag de lijst aanvoerde. Crutchlow dook even later echter alweer onder de tijd van de Fransman door een snelle ronde van 1’58.431 op de klok te zetten, op dat moment voorlopig de snelste rondetijd van deze test.

Dat het nog sneller kon bewees vervolgens Quartararo door een tijd op de klok te zetten van 1’58.349, een tijd die niet alleen voorlopig de snelste rondetijd was van deze test maar tevens akelig dicht in de buurt kwam van de snelste ronde ooit op een MotoGP machine in Sepang (Danilo Petrucci 2019 – 1’58.239).

Even na de klok van 13:00 uur gingen de garagedeuren bij Suzuki dicht, het testwerk voor Joan Mir, Alex Rins en Sylvain Guintoli zat erop en men besloot het dan ook vroegtijdig voor gezien te houden.

Halverwege deze derde en afsluitende dag (14:00 uur) was het muisstil op de baan vanwege het feit dat alle coureurs en teams genoten van een lunchpauze. De tijdlijst werd echter nog steeds aangevoerd door Quartararo, voor Crutchlow, Rins, Francesco Bagnaia, Valentino Rossi, Danilo Petrucci, Pol Espargaró, Jack Miller, Aleix Espargaró en Joan Mir.

Marc Marquez, Andrea Dovizioso en Maverick Viñales zagen we met respectievelijk een twaalfde, veertiende en achttiende rondetijd vooralsnog niet binnen de top tien op de tijdlijst staan. Niet binnen de top tien staan betekende ook deze ochtend echter niet dat er geen snelle rondetijden gereden werden, ook deze ochtend stonden er maar liefst achttien coureurs binnen een seconde van de snelste rondetijd op de lijst vermeld.

Jorge Lorenzo, die alleen tijdens deze derde en laatste dag in actie komt noteerde in de ochtenduren een snelste rondetijd van 1’59.697, een tijd waarmee tijdens de lunch de twintigste plaats op de lijst innam.

Naast Suzuki besloot ook Red Bull KTM Tech 3 het vroegtijdig voor gezien te houden en na de lunch niet meer in actie te komen.

Onderstaand de gereden rondetijden van zondag om 14:00 uur lokale tijd (07:00 uur NL tijd):

 

Handige links Official MotoGP Test Sepang:

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App