Alex Márquez zal ook komend seizoen in de Estrella Galicia 0,0 Marc VDS kleuren uit komen in de Moto2 klasse van het Moto2 wereldkampioenschap. De Spanjaard heeft een handtekening gezet onder nieuwe eenjarige overeenkomst.

Alex Marquez blijft trouw aan het Estrella Galicia 0,0 Marc VDS team. Het team heeft officieel bevestigd dat de jongere broer van MotoGP coureur Marc Márquez voor het zesde opeenvolgende seizoen in dezelfde kleuren aan de start zal verschijnen in de middenklasse.

Na de eerste elf ronden van het seizoen, waarin hij vijf overwinningen wist te behalen, gaat de 23-jarige Spanjaard aan de leiding in de tussenstand van het kampioenschap met een comfortabele voorsprong van maar liefst 43-punten op de op de tweede plaats staande Tom Lüthi.

Alex Marquez: “Ik ben erg blij dat ik volgend seizoen opnieuw met het Estrella Galicia 0,0 Marc VDS Team uit mag gaan komen in de Moto2 klasse. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat dit team in mij heeft. Dankzij de nieuwe technische structuur, die een belangrijk onderdeel is van het huidige succes, kan ik me binnen dit team blijven ontwikkelen op weg naar mijn doel om de overstap te kunnen maken naar de MotoGP klasse.”

alex-marquez

Alex Marquez (l) en Marc van der Straaten | foto© MarcVDS Racing

De afgelopen periode werd Alex Marquez veelvuldig in verband gebracht met een overstap naar de MotoGP klasse. In eerste instantie werd zijn naam genoemd bij Pramac Racing en later bij Reale Avintia Racing. De eerste ging niet door en de tweede optie werd door Marquez en zijn management zelf afgezegd.

Na deze twee opties maakte de 23-jarige Spanjaard bekend dat hij in 2020 sowieso in de Moto2 klasse actief zou blijven. Vervolgens doken er geruchten op dat Marquez voor komend seizoen een overeenkomst had getekend met het Maleisische Petronas Sprinta Racing Moto2. De deal werd echter niet veel later weer terugedraaid vanwege een veto van Yamaha enerzijds en een aantal extra eisen van Márquez persoonlijk manager Emilio Alzamora anderzijds (toezegging voor een MotoGP start voor 2021).

Na het afketsen van deze deal is het zo goed als zeker dat Valentino’s halfbroer Luca Marini deze nieuwe Moto2 plaats binnen Petronas Sprinta Racing Moto2 in gaat nemen. Of Marini’s management, de VR46 Riders Academy, in tegenstelling tot Marquez wel een MotoGP optie voor 2021heeft kunnen bedingen is nog onduidelijk.

 

Handige links myWorld Motorrad Grand Prix von Österreich:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App