Het is al enige tijd een publiek geheim maar maandagochtend heeft Honda Racing Corporation middels een persbericht officieel bekend gemaakt dat Alvaro Bautista in 2020 één van de twee coureurs zal zijn van het nieuwe en officiële Honda WorldSBK team.

De kogel is officieel door de kerk, Alvaro Bautista wordt in 2020 één van de coureurs van het nieuwe officiële Honda WorldSBK team. Het team zal helemaal nieuw opgezet worden, in Spanje gehuisvest worden en gefaciliteerd worden door één van de bedrijven van huidig Repsol Honda teammanager Alberto Puig.

Bautista, voormalig 125 cc-wereldkampioen en tot nu toe in zijn debuutseizoen 15 keer winnaar van een WorldSBK-race. De Spanjaard is een zeer bekwame, snelle coureur die in de ogen van HRC een grote bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van het nieuwe HRC-project in het FIM Superbike World Championship.

Yoshishige Nomura, HRC-president: “We zijn erg blij om Alvaro Bautista te mogen verwelkomen in ons WorldSBK-raceproject voor volgend jaar. Zijn komst in de Honda-familie onderstreept ons sterke betrokkenheid om in elke motorsportcategorie met volle kracht te concurreren, te strijden voor topresultaten en op zoek te gaan naar de beste technologische innovaties om zo onze fans en klanten plezier en uitstekende producten te kunnen bieden. Alvaro is een zeer snelle, ervaren coureur die in zijn GP jaren en in zijn eerste seizoen in het WorldSBK-kampioenschap al laten zien competitief te zijn. We zijn ervan overtuigd dat hij een belangrijke bijdrage zal leveren aan de groei en ontwikkeling van ons project in het spannende en uitdagende Superbike Wereldkampioenschap.”

Wie in 2020 de teamgenoot wordt van Bautista is officieel nog niet bekend gemaakt. Tevens is er nog niet bekend wat er met het huidige Moriawaki Honda Althea Racing WorldSBK team gaat gebeuren. De geruchten zijn echter wel dat zij actief zullen blijven in het op productiemachines gebaseerde wereldkampioenschap als Honda satellietteam.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App