Alvaró Bautista verlaat aan het einde van dit seizoen de MotoGP paddock. De Spanjaard stapt na zestien seizoenen actief te zijn geweest in het MotoGP wereldkampioenschap over naar het WorldSBK waar hij in 2019 uit gaat komen voor het Team aruba.it Racing Ducati.

De geruchten waren er al enige tijd maar donderdagmiddag tijdens de pré-event persconferentie van de GoPro British Grand Prix in Silverstone heeft Alvaro Bautista officieel bekend gemaakt na dit seizoen de overstap te gaan maken naar het FIM Superbike World Championship.

Bautista, die zestien seizoenen actief was als coureur in het MotoGP wereldkampioenschap, heeft voor 2019 een contract getekend bij Ducati waar hij samen met de Brit Chaz Davies Team aruba.it Racing Ducati zal gaan vormen.

De komst van Bautista naar Team aruba.it Racing Ducati betekend dat er definitief geen plaats meer is voor Marco Melandri binnen het officiële Ducati fabrieksteam. Waar Melandri zijn carrière na dit seizoen voort zal zetten is nog niet bekend. Zijn naam wordt de afgelopen dagen veelvuldig in verband gebracht met een overstap naar het MotoAmerica kampioenschap, maar ook een overstap naar het Red Bull Honda World Superbike Team  zou zo maar eens tot de mogelijkheden behoren, al azen ook o.a. Loris Baz en Tom Sykes op de tweede plaats naast Leon Camier binnen het in Nieuwleusen gevestigde team.

Alvaro Bautista
Bautista wist tot nu toe in zijn Grand Prix carrière 49 keer op het podium te eindigen inclusief 3 podiumfinishes in de koningsklasse en 16 zeges in de 125 en 250 cc categorie. Het meest succesvolle seizoen voor de Spanjaard was het seizoen 2006, het seizoen waarin de destijds 22-jarige Spanjaard de wereldtitel veroverde in de 125cc klasse.

 

Handige links GoPro British Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl