Brad Binder zal na dit seizoen de overstap maken naar de MotoGP klasse. De Zuid-Afrikaanse Moto2 coureur zal in 2020 naast Miguel Oliveira uit gaan komen voor het KTM satellietteam Red Bull KTM Tech3. 

KTM verwelkomt in 2020 met Brad Binder opnieuw een coureur in de koningsklasse die het gehele KTM-opleidingstraject heeft doorlopen. De Zuid-Afrikaan begon zijn internationale wegcarrière namelijk in de Red Bull MotoGP Rookies Cup om vervolgens binnen de KTM familie uit te komen in de Moto3 en Moto2 klasse en naar nu bekend is gemaakt komend seizoen zijn debuut te maken op de Red Bull KTM Tech3 machine in de koningsklasse.

De 23-jarige Binder, Moto3-wereldkampioen in 2016, zal volgend jaar zijn debuut maken op de KTM RC16 na drie seizoenen, drie overwinningen en acht podiumplaatsen – tot nu toe – in de Moto2-categorie. Binder maakte zijn Grand Prix-debuut in 2011(als Red Bull MotoGP Rookies Cup-winnaar) en pakte in 2014 zijn eerste podiumplaats. Hij eiste vervolgen in 2016 de wereldtitel op als coureur van het Red Bull KTM Ajo Team (hij werd de eerste Zuid-Afrikaanse wereldkampioen in 36 jaar en de derde van zijn land) en stapte daarna onmiddellijk met hetzelfde team over naar de Moto2 klasse waar hij in 2017 en 2018 de teamgenoot was van Miguel Oliveira.

Binder zal komend seizoen debuteren in de koningsklasse bij Red Bull KTM Tech3 waar hij herenigd zal worden met zijn voormalige teamgenoot Oliveira.

Brad Binder: “Het is ongelofelijk om deze kans te krijgen. Ik wil KTM, Red Bull KTM Tech3, mijn manager en mijn familie enorm bedanken voor het feit dat ze me hebben geholpen om in de koningsklasse te mogen debuteren en het te kunnen proberen. Het is een geweldig gevoel op dit moment en een droom die uitkomt. Als je opgroeit, is dit wat je nastreeft – om in de MotoGP-klasse te zitten met de beste rijders ter wereld met de beste motoren – dus dat is een gek gevoel op dit moment.

Pit Beirer, directeur van KTM Motorsport: “Het is een spannend moment om Brad Binder voor ons MotoGP-project te kunnen laten tekenen, omdat hij al vijf jaar bij ons is en één van onze wereldkampioenen is. We hebben een sterk verhaal en een sterke band en we zijn erg blij dat het doorgaat. Het is duidelijk dat we allemaal een grote uitdaging voor de boeg hebben en we voelen ons ook verantwoordelijk voor hem om dit goede pad dat we samen hebben, te kunnen handhaven. We vinden het ook prettig dat Brad deze kenmerkende rijstijl heeft die hem in staat stelt om een fiets en een project tot het maximum te pushen. We hebben het gevoel dat hij bij ons ‘past’, en we kunnen niet wachten om te zien hoe hij het zal doen op een MotoGP-machine. Ik ben er zeker van dat hij extra en speciale dingen kan toevoegen, want dat heeft hij gedaan met elke motorfiets waarmee hij tot nu toe heeft geracet en het zal een hoogtepunt zijn, niet alleen voor ons maar voor alle MotoGP-fans.”

Binder zal binnen Red Bull KTM Tech3 de plaats overnemen van de Maleisiër Hafizh Syahrin die in 2020 zo goed als zeker terug zal keren naar de Moto2 klasse.

 

Handige links HJC Helmets Motorrad Grand Prix Deutschland:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App