Officieel: Bradl vervangt geblesseerde Crutchlow in Sepang

41
bradl
Stefan Bradl - Sachsenring | foto© Nico Schneider

Het LCR Honda Team heeft maandag middels een officieel persbericht bevestigd dat Stefan Bradl komend weekend in Sepang als vervanger op zal treden van de vrijdag bij een crash tijdens de tweede vrije training van de Michelin Australian Motorcycle Grand Prix geblesseerd geraakte Cal Crutchlow.

De geruchten waren er afgelopen weekend al tijdens de Australische Grand Prix op Phillip Island maar het LCR Honda Team heeft het nieuws maandagochtend nu ook officieel bevestigd: HRC MotoGP testcoureur Stefan Bradl zal komend weekend tijdens de Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix als vervanger op treden van de geblesseerde Cal Crutchlow.

Crutchlow, die na zijn tweede plaats in Motegi in goede vorm afreisde naar Phillip Island, liep vrijdag bij een crash in de tweede vrije training van de Michelin Australian Motorcycle Grand Prix een vervelende enkel en scheenbeen blessure op.

Lees ook: Crutchlow breekt enkel bij crash op Phillip Island
Lees ook: Einde seizoen voor LCR Honda Castrol coureur Cal Crutchlow?

De vandaag 33 jaar geworden Brit werd in de nacht van vrijdag op zaterdag al geopereerd en wacht momenteel in het Melbourne Alfred City Hospital op een tweede operatie die naar alle waarschijnlijkheid komende woensdag of donderdag plaats zal vinden. Na deze operatie zal de Honda coureur nog een aantal dagen ter observatie in het ziekenhuis in Melbourne moeten blijven alvorens hij mag keren naar Europa en kan beginnen aan de revalidatie en verder herstel. Het is zo goed als zeker dat Crutchlow dit jaar niet meer in actie zal komen, in een door het LCR Honda Team uitgebrachte update omtrent Crutchlow’s toestand gaat men er van uit dat de Brit pas in februari 2019 voor het eerst weer op de motor zal kunnen stappen

Voor komend weekend in Sepang heeft het LCR Honda teambaas Lucio Cecchinello HRC MotoGP testcoureur Stefan Bradl opgeroepen als vervanger. Of de Duitser alleen in Sepang of ook tijdens de afsluitende Grand Prix van het seizoen in Valencia en in november tijdens de eerste wintertesten in actie zal komen is nog niet officieel bevestigd, dit ligt echter wel in de lijn der verwachting.

cal-crutchlow
Get well soon Cal | foto© Russell Colvin

Stefan Bradl (HRC MotoGP testcoureur): “Allereerst wil ik zeggen dat het jammer is voor Cal, want hij was in goede vorm na het behalen van het podium in Japan en de laatste paar races. Ik hoop dat hij snel herstelt. Het is een goede kans voor mij, het is een mooie comeback (voor het LCR Team) want we hebben in het verleden al drie jaar samengewerkt en er zijn veel mensen in het team die ik ken. Ik wil ook HRC en Lucio bedanken voor hun snelle en professionele reactie op deze situatie. Laten we nu eens kijken wat we kunnen doen, ik kijk er naar uit om de jongens weer te zien en met ze samen te werken.”

Lucio Cecchinello (LCR Team Principal): “Uiteraard zijn we erg teleurgesteld over Cal’s crash in de FP2-sessie van vrijdag en de daaruit voortvloeiende breuk van de rechter enkel. Maar dit maakt deel uit van het racen en we moeten het accepteren, ook al vinden we het niet leuk. Cal’s orthopedisch probleem zal binnen enkele weken met succes opgelost zijn. Het hele team wenst hem een zeer snel herstel toe. In de tussentijd verhuizen we naar Maleisië voor de voorlaatste ronde van het seizoen met een andere LCR ex-coureur. Stefan Bradl reed drie jaar in LCR-kleuren in de koningsklasse (2012, 2013 en 2014) en we weten alles over zijn opmerkelijke vaardigheden en onmiskenbaar talent. We zijn blij dat we weer samen in de garage zijn”.

Ondanks de leuke woorden in bovengenoemd quotes van zowel Bradl als ook Lucio Cecchinello is het een feit dat het afscheid van Bradl aan het einde van het seizoen 2014 – Bradl moest destijds plaats maken voor de komst van Crutchlow – gepaard ging met minder lieve woorden.

De Duitser koos destijds voor een avontuur bij Forward Racing nadat HRC een aantal keren had aangegeven dat Bradl niet meer hun eerste keus meer was, dit in tegenstelling tot Cecchinello die wel graag verder wilde met Bradl.

Deze woorden van HRC schoten in het verkeerde keelgat bij de Duitser waarna Bradl en zijn management vol bravour aan hun nieuwe avontuur begonnen bij Forward Racing maar waar men vervolgens al snel een toontje lager zong en met het schaamrood op de kaken halverwege het seizoen besloot al weer op te stappen. Bradl en zijn management namen deze beslissing begin juli nadat Forward Racing teambaas Giovanni Cuzari werd gearresteerd in Zwitserland gearresteerd op verdenking van fraude, belastingontduiking en het witwassen van grote sommen geld.

Maar zoals wel vaker geldt in dit geval ook ‘tijd heelt alle wonden’.

 

Handige links Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App