Cal Crutchlow zal in 2021 de rol van Yamaha MotoGP testcoureur op zich nemen. Dit nieuws heeft Yamaha Factory Racing vrijdagochtend in Valencia middels een officieel persbericht wereldkundig gemaakt. In hetzelfde persbericht kondigde Yamaha aan dat men afscheid neemt van Jorge Lorenzo en de Spanjaard niet meer in dienst is.

Cal Crutchlow liet donderdag tijdens zijn media debrief in Valencia al weten dat hij in 2021 niet meer als vaste deelnemer in het MotoGP wereldkampioenschap actief zal zijn en dicht bij een overeenkomst met Yamaha was, vrijdag kwam het verlossende woord en werd de komst van de Brit als de nieuwe MotoGP testcoureur officieel bekendgemaakt.

De Brit heeft een eenjarig contract getekend bij Yamaha. Tijdens de MotoGP Shakedown Test, begin februari in Sepang, zal Crutchlow voor het eerst in actie komen op de Yamaha M1. Hij neemt tevens de IRTA-test in februari op hetzelfde Maleisische circuit voor zijn rekening en zal verantwoordelijk zijn voor de verschillende privé testen die Yamaha op het programma heeft staan.

In hetzelfde persbericht maakte Yamaha bovendien bekend dat Jorge Lorenzo niet langer in dienst meer is bij het team. Lorenzo werd begin dit jaar aangetrokken als de nieuwe Yamaha MotoGP testcoureur, maar kwam door de uitbraak van het coronavirus nauwelijks in actie.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana 2020:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

 Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek 

* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App