Can Öncu verlaat al na één seizoen de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap en gaat in 2020 van start als coureur in het FIM Supersport World Championship. De pas 16-jarige Turkse coureur gaat uitkomen voor het nieuw opgezette Turkish Racing Team.

Can Öncu in 2018 Red Bull MotoGP Rookies Cup kampioen en een jaar geleden in Valencia de jongste Moto3 Grand Prix winnaar ooit, maakt een opvallende stap. De 16-jarige Turkse coureur gaat komend seizoen de overstap maken naar het FIM Supersport Championship waar hij uit gaan komen voor het nieuw op te zetten Turkish Racing Team, een samenwerking tussen Orelac Racing en het Kawasaki Puccetti Racing.

De Turkse motorsportbond en veelvoudig World Supersport kampioen Kenan Sofuoglu zijn ook betrokken bij het nieuwe project.

Can Öncu: “Ik ben erg blij dat ik deze geweldige kans heb om met het Turkse Racing Team deel te nemen aan het FIM Supersport World Championship. Mijn dank gaat uit naar Kenan Sofuoglu, Manuel Puccetti, de Turkse Motorsportbond en sponsor Red Bull, die allemaal hebben bijgedragen aan dit project. Ik kan niet wachten om mijn nieuwe team te leren kennen, en vooral de motor, want ik heb nog nooit op een 600cc machine gereden. Het wordt een totaal nieuwe ervaring voor mij, maar ik heb er alle vertrouwen in omdat ik weet dat ik kan rekenen op de hulp en ervaring van Sofuoglu, Puccetti en mijn team. Mijn doel is om de jongste coureur te worden die ooit de Supersport-titel wint. Ik zal dit eerste seizoen gebruiken om te leren, voordat ik het volgende seizoen voor de titel ga vechten.”

Turkije heeft een geschiedenis in de World Supersport klasse, met Kenan Sofuoglu die het land vijf titels, 43 overwinningen en 42 andere podiumplaatsen heeft bezorgd. Daarnaast heeft Toprak Razgatlioglu in 2019 al twee overwinningen in de WorldSBK klasse weten te behalen. Komend seizoen is Razgatlioglu actief als teamgenoot van de Nederlander Michael van der Mark binnen het Pata Yamaha WorldSBK Team.

 

Handige links Motul Qatar Round:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App