OFFICIEEL: Dani Pedrosa maakt in Oostenrijk zijn comeback als MotoGP coureur

15318
dani-pedrosa
Dani Pedrosa | foto© KTM IMages

Dani Pedrosa zal tijdens de tiende ronde van het 2021 MotoGP seizoen op de Oostenrijkse Red Bull Ring zijn comeback maken als coureur in de koningsklasse. De Red Bull KTM Factory Racing-testcoureur zal in het weekend van 06 t/m 08 augustus tijdens de Michelin Grand Prix of Styria middels een wildcard aan de start verschijnen.

Dani Pedrosa nam aan het einde van het seizoen 2018 in Valencia afscheid als MotoGP coureur. De jarenlang voor het Repsol Honda Team uitgekomen Spanjaard besloot het na dertien seizoenen voor gezien te houden als MotoGP coureur, dit nadat hij maar liefst 31 overwinningen en 112 podiumplaatsen had weten te scoren in de periode tussen 2006 en 2018.

Sinds 2019 maakt de inmiddels 35-jarige Pedrosa deel uit van het KMT MotoGP ontwikkelingsproject en vervulde hij een belangrijke rol in de ontwikkeling van de KTM RC16 MotoGP machine. Ondanks dat Pedrosa de afgelopen tijd constant de boot afhield als het ging over een mogelijk wildcard optreden komt hier nu binnenkort verandering in zo maakte KTM dinsdagochtend 20 juli bekend. Na bijna 1000 dagen na zijn laatste MotoGP wedstrijd zal Pedrosa namelijk in het weekend van 06 t/m 08 augustus tijdens de Michelin Grand Prix of Styria middels een wildcard aan de start verschijnen. Pedrosa zal hier een aangepaste ontwikkelingsversie van de KTM RC16 besturen om zo nog meer waardevolle gegevens te verzamelen onder Grand Prix-omstandigheden welke vervolgens weer ten goede zullen komen aan de vier reguliere KTM MotoGP coureurs Brad Binder, Miguel Oliveira, Danilo Petrucci en Iker Lecuona.

Dani Pedrosa: “Het was super interessant om vanaf het begin deel uit te maken van dit project met KTM in de MotoGP en om mijn ervaring met hen te kunnen delen. Stap voor stap hebben we het beste gedaan wat we konden en nu is het weer interessant om een race in te gaan, dit omdat het je een ander perspectief geeft dan een normale test. Het is lang geleden sinds mijn laatste race en de mentaliteit voor een Grand Prix weekend is natuurlijk heel anders dan voor een test. Mijn focus voor de Grand Prix is om te proberen de nieuwe dingen die we op de motor hebben om deze te testen in een race-situatie. Ik wil begrijpen welke wensen de rijders hebben voor verschillende sessies en technische features. Als ik thuis vanaf de bank naar de races kijk, voel ik de verbeteringen aan de moto’s en het racen, maar om meer te begrijpen van de huidige MotoGP, de nieuwe technologieën en hoe je moet racen en welke strategieën je moet gebruiken tegen de anderen, gebruiken we deze wildcard. Het is moeilijk om over mijn verwachtingen te praten nadat ik zo lang geen competitie heb gereden. Misschien klikt het allemaal in een race-mentaliteit of misschien ook niet, maar we gaan proberen zoveel mogelijk van het weekend te genieten.”

Of het een eenmalig optreden betreft of dat we Pedrosa dit seizoen nog vaker in actie zullen zien middels een wildcard optreden is nog niet bekend.

 


 Racesport.nl Supporter


Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?

Word dan nu Racesport.nl supporter. Meer info: www.racesport.nl/supporter