Officieel: Franco Morbidelli verlengt contract met Petronas Yamaha SRT

14
franco-morbidelli
Franco Morbidelli | foto© Sepang Racing

Franco Morbidelli zal ook in 2021 en 2022 in de kleuren van Petronas Yamaha SRT actief zijn in de koningsklasse. De Italiaan en het Maleisische MotoGP Team hebben hiervoor hun overeenkomst met nog eens twee jaar verlengd.

Petronas Yamaha SRT heeft maandag middels een officieel persbericht haar eerste coureur voor het seizoen 2021 bekend gemaakt. Franco Morbidelli, die in 2018 zijn MotoGP debuut maakte en  in 2019 vanaf de start van het MotoGP project samen met Fabio Quartararo het rijdersduo vormt, heeft zijn contract met het team namelijk met twee seizoenen verlengd.

Morbidelli wist in 2019 vier keer een start vanaf de eerste rij voor zich op te eisen en maar liefst zeven keer een top-zes finish te behalen op zijn Yamaha YZR-M1. In de eindstand van het kampioenschap eindigde de Italiaan met 115 gescoorde WK punten als tiende.

Franco Morbidelli: “Ik ben erg blij dat ik mijn verblijf binnen het Petronas Yamaha Sepang Racing Team kan verlengen, want we hadden vorig jaar samen een geweldig seizoen, een seizoen met een geweldige drive om succes te boeken. Ik denk dat het belangrijk voor mij is om door te gaan met hetzelfde team, dezelfde motor en dezelfde omgeving, want het voelt geweldig om met hen te werken. We werken allemaal goed samen en het is erg leuk om met de Petronas SRT-ploeg te werken. Ik wil ze bedanken voor de kans die ze mij geven, want het is een eer om voor hen te rijden. Ik zal hard werken om hen nog meer en nog betere resultaten te bezorgen dan we in ons eerste jaar samen hebben bereikt. Ik kijk er nu naar uit om weer te gaan racen om ons potentieel te laten zien en ik ben zo blij dat ik de kans krijg om te blijven doen wat ik graag doe met een team waar ik van hou.

Het Maleisische team kijkt nu uit om Morbidelli weer in actie te zien tijdens de eerste MotoGP-ronde van 2020 in Jerez de la Frontera (17-19 juli).

 Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App