Dorna heeft vrijdag 19 juni de hernieuwde en voorlopige 2020 FIM Superbike World Championship kalender vrijgegeven. Naast de drie races per weekend van de World Superbike, staan er ook dubbele races gepland voor de WorldSSP en WorldSSP300 klasse. Opvallend zijn de verschillende open einden die te zien zijn op deze hernieuwde 2020 kalender.

De herstart van het WorldSBK seizoen zal van 31 juli t/m 2 augustus gaan plaatsvinden op het circuit van Jerez. Vervolgens gaan het WorldSBK circus via Portimão eind augustus naar Aragon, waar twee weekenden achter elkaar wordt gereden. Via Catalunya, Magny Cours en Argentinië zal het seizoen voorlopig eindigden op het Misano World Circuit. De evenementen in Argentinië en Italië staan nog wel onder ‘nog te bevestigen’ op de kalender. Mocht het WorldSBK kampioenschap naar Argentinië gaan, dan zal er alleen gereden worden in de World Superbike en World Supersport klasse.

Verder maakte de organisatie ook het tijdschema bekend voor de Europese WorldSBK evenementen. Voor de World Superbike klasse verandert er niet veel. Naast de eerste hoofdrace op zaterdagmiddag, zal er zondagmorgen een sprintrace zijn gevolg door een tweede hoofdrace op zondagmiddag. Voor de World Supersport en World Supersport 300 klasse zijn er wel veranderingen in het tijdschema, want voor deze categorieën staan er twee races per weekend gepland. De World Supersport en World Supersport 300 rijden naast de race van zondag ook op zaterdagmiddag een wedstrijd, waarbij er gereden gaat worden voor volle wereldkampioenschapspunten.

Hernieuwde 2020 FIM Superbike World Championship kalender
28 februari – 1 maart: Australië – Phillip Island Grand Prix Circuit
31 juli – 2 augustus: Spain Circuito de Jerez – Ángel Nieto
7 – 9 augustus: Portugal – Autódromo Internacional do Algarve
28 – 30 augustus: Spanje –  MotorLand Aragón
4 – 6 september: Spanje – MotorLand Aragón
18 – 20 september: Spanje – Circuit de Barcelona – Catalunya
2 – 4 oktober: Frankrijk – Circuit de Nevers Magny-Cours
9 – 11 oktober: Argentinië*: Circuito San Juan Villicum
6 – 8 november: Italië*: Misano World Circuit
* Nog te bevestigen

Onderstaande drie evenementen worden als ‘alsnog vast te stellen’ aangegeven in de hernieuwde kalender. Opvallend hierbij is dat het TT Circuit Assen hierbij ook genoemd wordt. Eerder deze week tijdens een persconferentie op het TT Circuit liet voorzitter Arjan Bos de aanwezigen echter weten dat het WorldSBK evenement sowieso dit jaar niet meer dit jaar wordt gehouden maar doorgeschoven wordt naar 2021.

Engeland: Donington Park
Nederland: TT Circuit Assen
Qatar: Losail International Circuit