Husqvarna Motorcycles keert in 2020 terug als motormerk in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. Het Max Racing Team van voormalig MotoGP en World Superbike coureur Max Biaggi zal het merk vertegenwoordigen en aan de start verschijnen met de ervaren Italiaan Romano Fenati en het jonge Spaanse talent Alonso Lopez.

Dat Husqvarna Motorcycles in 2020 sinds een afwezigheid van vier seizoen terugkeert in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap is al sinds de Oostenrijkse Grand Prix eerder dit seizoen bekend. Dinsdag tijdens de EICMA-motorshow in Milaan werd het project echter officieel gepresenteerd.

Het merk Husqvarna – onderdeel van de KTM Group – zal het komend seizoen door het Max Racing Team vertegenwoordigd worden in de lichtste klasse van het MotoGP wereldkampioenschap en onder leiding komen te staan van de ervaren Duitse teammanager Peter Öttl. Als eerste coureur is Romano Fenati, die in 2017 als tweede eindigde in het Moto3 wereldkampioenschap alvorens de overstap te maken naar de Moto2 klasse, aangetrokken. Fenati beschikt met 11 Grand Prix overwinningen, 24 podia en vier poles over een schat aan ervaring. Naast Fenati zal de jonge Spanjaard Alonso Lopez voor het team uit gaan komen. Ondanks dat de Spanjaard slechts 17 jaar is wordt 2020 zijn derde seizoen in de klasse. Zijn beste klassering tot nu toe is een derde plaats in de onlangs verreden Thaise Grand Prix op het Chang International Circuit.

Pit Beirer – Motorsports Director bij KTM / Husqvarna Motorcycles: “We zijn erg enthousiast om het merk Husqvarna Motorcycles terug te brengen in de wegrace en het Moto3 Wereldkampioenschap. De Moto3 klasse is een uitstekend platform om nieuw Grand Prix-talent op te leiden. Met de deskundige en ervaren combinatie van Max Biaggi en Peter Öttl aan het hoofd van het team, en de rijders Fenati en Lopez – die beiden in staat zijn om mee te doen voor overwinningen – kijken we er echt naar uit om komend seizoen te zien wat het Max Racing Team kan doen met de Husqvarna FR 250 GP. ”

Max Biaggi – Max Racing Team eigenaar: “Ik ben erg blij dat Husqvarna Motorcycles ervoor heeft gekozen ons team te ondersteunen bij hun terugkeer in de internationale wegracesport. De terugkeer van Husqvarna in Moto3 klasse is een heel speciaal en uniek moment, waar ik persoonlijk heel trots op ben om bij betrokken te zijn. Iedereen in het team kijkt uit naar 2020. Wij geloven dat we met de steun van Husqvarna Motorcycles geweldige dingen kunnen bereiken. Onze twee rijders zijn beide zeer gemotiveerd. Met Romano Fenati en Alonso Lopez hebben we één ervaren en één jonge rijder, maar beide kunnen voor topklasseringen zorgen. We zullen onze rijders alles geven wat we in ons hebben om hun ware potentieel te laten zien. ”

Peter Öttl – Max Racing Team Manager: “Ik ben echt trots om met Husqvarna Motorcycles te mogen werken in het Moto3 wereldkampioenschap. Na mijn actieve racecarrière werkte ik voor Husqvarna in hun Offroad Racing-afdeling, om een ​​nieuw hoofdstuk te openen met het merk in 2020 is persoonlijk heel bijzonder voor mij. We hebben al 10 jaar een nauwe relatie met het bedrijf en dit project is een ander blijk van vertrouwen maar ook een enorme verantwoordelijkheid voor ons team. Met het aantrekken van Romano Fenati en Alonso Lopez hebben we twee veelbelovende rijders op de Husqvarna FR 250 GP. Fenati is één van de meest succesvolle Moto3-rijders van de afgelopen jaren en hij heeft dit reeds bewezen met 11 Grand Prix overwinningen. We zijn ervan overtuigd dat hij het potentieel heeft om meteen voor het podium te vechten. Alonso Lopez is pas 17 jaar oud maar maar heeft al twee jaar ervaring in het Moto3 wereldkampioenschap. Tijdens de laatste races heeft hij geweldige prestaties geleverd in de categorie en we zijn ervan overtuigd dat hij zal zich verder zal ontwikkelen en blijven verbeteren in ons team. Ik ben meer dan tevreden met onze rijder line-up – met een ervaren rijder en een jong talent. We kijken uit naar een zeer positief 2020 seizoen. “

De eerste Moto3 wedstrijd van 2020 wordt op 8 maart verreden op het Losail International Circuit in Qatar.

 

Handige links Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App