Jack Miller maakt na dit seizoen de overstap naar het officiële Ducati MotoGP Team. Dit nieuws heeft Ducati woensdagochtend middels een officieel persbericht wereldkundig gemaakt. Wie vanaf komend seizoen de teamgenoot zal zijn van de Australiër is nog niet bekend.

Ducati Corse is verheugd te kunnen melden dat Jack Miller vanaf het seizoen 2021 één van de twee officiële Ducati Team-rijders zal zijn in het MotoGP wereldkampioenschap. De Italiaanse motorenfabrikant en de 25-jarige Australiër hebben een akkoord bereikt voor volgend seizoen met een optie om het contract ook voor 2022 te verlengen.

Miller maakte in 2015 op twintigjarige leeftijd zijn MotoGP-debuut en is sinds 2018 al in dienst van Ducati en kwam de afgelopen seizoenen uit in de kleuren van het Pramac Racing Team, het Ducati MotoGP satellietteam. Het afgelopen seizoen wist Miller vijf keer op het podium te eindigen en werd hij achtste in de eindstand van het kampioenschap.

Jack Miller: “Allereerst wil ik Paolo Campinoti, Francesco Guidotti en het hele Pramac Racing Team bedanken voor de geweldige steun die ik van hen heb gekregen in de tweeënhalf jaar die ik samen met hen heb doorgebracht. Het is voor mij een eer om mijn MotoGP-carrière bij de fabrikant Borgo Panigale voort te zetten en ik wil alle Ducati-management, Claudio, Gigi, Paolo en Davide, bedanken voor hun vertrouwen in mij en voor het feit dat ze mij deze ongelooflijke kans hebben gegeven. Ik kijk er naar uit om dit jaar weer te gaan rijden en ik ben bereid om me volledig in te zetten voor de verantwoordelijkheid om in 2021 een officiële Ducati-rijder te worden.”

Wie vanaf komend seizoen de teamgenoot zal worden van Miller binnen het Ducati Team is op dit moment nog niet bekend. De contracten van zowel Danilo Petrucci als ook Andrea Dovizioso lopen aan het einde van dit seizoen af. De meest voor de liggende hand is dat Dovizioso en Miller in 2021 het Ducati Team zullen vormen maar de Italiaan en zijn management hebben onlangs de besprekingen over het verlengen van de overeenkomst met Ducati afgebroken, of dit definitief het einde betekend van een langer verblijf van Dovi04 is nog onduidelijk.

Mochten deze onderhandelingen niet hervat worden dan bestaat er de kans dat Petrucci zijn plaats zal behouden. Maar er zijn meerde kapers op de kust, zo worden ook de namen van Johann Zarco en Francesco Bagnaia genoemd als mogelijke kandidaten en lijkt een terugkeer van Andrea Iannone naar Ducati ook steeds waarschijnlijker. Of Iannone dan gelijk in aanmerking zal komen voor en plaats in het officiële Ducati Team of dat hij de plaats van Miller over zal nemen bij Pramac Racing is nog niet bekend.

Petrucci daarentegen wordt steeds nadrukkelijker in verband gebracht met een overstap naar Aprilia, waar hij de plaats in gaat nemen van Iannone. Een langer verblijf bij Ducati is echter ook nog niet uitgesloten, mocht het niet binnen zijn huidige team zijn dan zal dit een overstap betekenen naar het FIM Superbike World Championship waar hij vanaf komend seizoen dan de teamgenoot kan worden van Scott Redding.

 


Speel mee met het MotoGP Jaarspel. Minimaal 1.750 Euro aan prijzen!

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, wilt u ons werk mede ondersteunen en daarnaast ook nog eens regelmatig kans maken op fantastische prijzen?
Word dan nu Racesport.nl supporter. Middels een vrijwillige bijdrage van minimaal € 15,00 mag u zich met recht een trouwe Racesport.nl supporter* noemen. Als Racesport.nl supporter ondersteunt u niet alleen het werk van de Racesport.nl redactie maar dingt u ook nog eens regelmatig mee naar fantastische prijzen. De acties hiervoor en uitslagen hiervan worden vanaf nu uitsluitend en exclusief middels een speciale Racesport.nl supporters nieuwsbrief gepubliceerd en bekend gemaakt.
Ook Racesport.nl supporter worden? Dat kan via de volgende betaallink:  ING – Betaalverzoek of door onderstaande QR-code te scannen.* Racesport.nl bezoekers betalen minimaal € 15,00 en zijn daarmee een seizoen lang als Racesport.nl supporter verbonden aan de site. In januari ontvangt u automatisch een e-mail met de vraag of u zich opnieuw voor een seizoen wilt aanmelden.
Bij betaling graag uw e-mailadres vermelden waarop u de nieuwsbrief wenst te ontvangen. Een e-mail sturen naar office@racesport.nl kan ook.

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App