Jake Dixon zal in 2020 ook actief blijven in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. De Brit heeft hierover overeenstemming bereikt met Petronas Sprinta Racing Moto2, het Maleisische team waar hij de teamgenoot wordt van de Spanjaard Xavi Vierge.

Petronas Sprinta Racing Moto2 kent dit seizoen nog weinig succes. Vanwege een langdurige blessure van Khairul Idham Pawi – de Maleisiër liep tijdens de eerste Europese Grand Prix van het seizoen in Jerez een vervelende handblessure op waardoor hij tot aan het einde van dit seizoen langs de kant zal staan – moest het team verschillende coureurs inzetten waaronder Mattia Pasini, Jonas Folger, Bradley Smith en recentelijk Adam Norrodin.

Ondanks deze tegenslag is het team echter al druk met de toekomstplannen voor 2020. Zo zal het team uitgebreid gaan worden naar een tweemansteam, heeft men onlangs al Xavi Vierge aangetrokken en naar nu bekend is geworden zal ook de 23-jarige Brit vanaf komend seizoen zijn opwachting maken als coureur binnen het Maleisische Moto2 project.

Jake Dixon: “Dixon maakte begin dit seizoen als 2018 vice- kampioen in het British Superbikes Championship zijn debuut als vaste deelnemer in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. De 23-jarige Brit tekende een overeenkomst bij het Spaanse Angel Nieto Team. De overstap van een Superbike machine naar een door een Triumph krachtbron en een KTM-chassis voorziene Moto2 machine is niet de meest makkelijke gebleken. Zo scoorde Dixon tijdens de Dutch TT Assen met een twaalfde plaats zijn beste klassering tot nu toe en voorlopig enige vier WK-punten.

Jake Dixon: “Ik ben erg blij om bij Petronas Sprinta Racing te gaan rijden en ik kan niet wachten om voor de eerste keer op de motor te mogen springen. Het is duidelijk een geweldig team – omdat te constateren hoef je alleen maar te kijken naar het succes dat ze dit jaar hebben in de MotoGP en Moto3. Het is een enorme kans voor mij, en ik zal zeker mijn uiterste best doen. 2019 is voor mij niet het gemakkelijkste jaar geweest, maar ik heb veel geleerd en het geeft me een goede basis voor 2020. De Kalex is een beproefde machine en het zal leuk zijn om er mee te mogen gaan rijden. Totdat ik de motor voor het eerst geprobeerd heb weet niet wat de doelstellingen zullen zijn, ik zal het komende seizoen gewoon van race tot race aan gaan pakken. Ik weet na de eerste testen wat mogelijk is, maar nu ik zo’n geweldig team achter me heb staan wil ik voor het einde van het volgende seizoen voor een podiumplaats strijden.”

De huidige plaats van Dixon binnen het Angel Nieto Team wordt komend seizoen ingenomen door huidige Red Bull KTM Tech3 MotoGP coureur Hafizh Syahrin.

 

Handige linksPTT Thailand Grand Prix:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App