Officieel: Joel Kelso tekent voor 2024 bij BOÉ Motorsports

1357
joel-kelso
Joel Kelso(l) en zijn nieuwe werkgever José Ángel Gutiérrez Boé (r) | foto© BOÉ Motorsports

Joel Kelso blijft ook in 2024 als coureur actief in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. De Australiër heeft hiervoor een contract getekend bij BOÉ Motortsports waar bij de opvolger wordt van Ana Carrasco en wordt herenigd met David Munoz als zijn nieuwe teamgenoot.

Het nieuws hing al een tijdje in de lucht, maar het is nu officieel dat Joel Kelso in 2024 voor het derde seizoen op rij actief zal zijn als coureur in de lichtste klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. De Australiër, die momenteel uitkomt voor het Duitse CFMOTO Racing PruestelGP maar daar voor het komende seizoen geen nieuw contract kreeg aangeboden, gaat rijden voor het Spaanse BOÉ Motorsports. Beide partijen maakten zaterdag het nieuws bekend tijdens de tweede dag van de Australische Grand Prix op Phillip Island even nadat Kelso als tweede had weten te kwalificeren voor de zondag te verrijden race.

Joel Kelso: “Ik ben erg blij dat ik nog een jaar bij een geweldig team als BOÉ Motorsports mag rijden in de Moto3 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. Ik ben erg dankbaar voor deze kans en mijn doel is om vooraan mee te vechten en iedereen te laten zien waartoe we in staat zijn. Ik denk echt dat we volgend jaar samen geweldige resultaten kunnen behalen!”

José Ángel Gutiérrez Boé: “We denken dat Joel Kelso een goede aanvulling is voor het team. Hij is een erg sterke en ambitieuze coureur en we denken dat hij het erg goed kan doen in zijn derde seizoen in de Moto3 klasse. Joel heeft in het verleden ook met David gereden, dus ik denk dat we met onze beide coureurs in 2024 een aantal goede gevechten kunnen hebben voor de topposities. Daarnaast wil ik Ana Carrasco bedanken voor haar werk en vasthoudendheid gedurende de twee jaar bij ons. Het was een plezier om met haar samen te werken en ik wens haar het allerbeste voor de toekomst.”

BOÉ Motorsports bedankte in het uitgebrachte persbericht Ana Carrasco voor de twee seizoenen dat ze bij het team heeft gereden. De coureur uit Murcia is – zoals in het persbericht opgetekend staat – een voorbeeld geweest van ‘self-improvement’ en hard werken en het team zal haar altijd dankbaar zijn voor haar enthousiasme, ambitie en professionaliteit.Handige links Pertamina Grand Prix of Indonesia:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag


Op maandagochtend de wekelijkse Racesport.nl nieuwsbrief ontvangen? Uw e-mailadres invullen en op de ‘inschrijven’ button klikken is voldoende.


 

                         Vrijwillige bijdrage                     

Bent u een trouwe bezoeker van deze website, bent u tevreden met het door ons gebrachte gratis te lezen motorsportnieuws en wilt u het werk van het Racesport.nl redactieteam mede ondersteunen?

Dat kan d.m.v. een vrijwillige bijdrage via de betaallink ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’ of door een bijdrage over te maken naar het volgende bankrekening nummer:

NL31 BUNQ 2035 9539 44 t.n.v. ES Event & Sports Promoter, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage Racesport.nl’