Officieel: Jorge Navarro tekent voor twee seizoenen bij Speed Up

335
navarro
Jorge Navarro (l) en Luca Boscoscuro (r) | foto© Speed Up Factory Racing

Jorge Navarro zal in 2019 en 2020 uitkomen voor het Speed Up Racing Team in de Moto2 klasse van het MotoGP wereldkampioenschap. De Spanjaard zal de plaats innemen van de na dit seizoen bij het team vertrekkende Fabio Quartararo.

Nadat eerder op de dag Gresini Racing Moto2 bekend maakte dat Sam Lowes in 2019 weer terug zal keren bij het team werd duidelijk dat er komend seizoen geen plaats meer zal zijn voor huidig coureur Jorge Navarro.

Lang heeft de Spanjaard echter niet hoeven wachten op een nieuw aanbod. Navarro, geboren op 3 februari 1996 in La Pobla de Valbona (Spanje), heeft namelijk onderdak gevonden bij Speed Up Racing. Navarro tekende een overeenkomst voor twee seizoenen en wordt op zijn beurt de opvolger binnen het team van de na dit seizoen naar de MotoGP klasse overstappende Fabio Quartararo.

Jorge Navarro#9: “Ik ben erg blij om komend seizoen voor Speed Up uit te mogen komen. Ik vind het een geweldig team en de huidige resultaten bewijzen het. Volgend jaar wordt mijn derde seizoen in het Moto2-wereldkampioenschap, en als ik dan met meer ervaring deel uit mag maken van een winnend project is iets waar ik nu al naar uitkijk. Nu ben ik vastbesloten om het huidige seizoen op de best mogelijke manier af te ronden en vervolgens samen met mijn nieuwe team aan de slag te gaan om geweldige resultaten te behalen!

Luca Boscoscuro, Speed Up Racing Team Manager: “We zijn verheugd Jorge Navarro te mogen verwelkomen binnen Speed Up omdat we geloven dat hij een jonge coureur is met veel potentieel. De komende twee seizoenen zullen we samenwerken waar we hopen dat hij zijn ware talent kan tonen. Jorge is een professionele coureur die met toewijding werkt en dat is wat je nodig hebt om uitstekende resultaten te behalen.”


Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl