Leon Haslam wordt in 2020 de teamgenoot van Alvaro Bautista binnen het nieuwe Honda WorldSBK project. Dit nieuws hebben de Britse coureur en de Japanse motorenfabrikant dinsdag op de EICMA-motorshow in Milaan officieel bekend gemaakt.

Nadat Honda maandagavond in Milaan al de volledig nieuwe Honda Fireblade CBR1000RR-R aan het publiek presenteerde heeft de Japanse motorenfabrikant dinsdag bekend gemaakt dat men in 2020 naast Alvaro Bautista ook kan beschikken over de diensten van Leon Haslam binnen het nieuwe en door HRC ondersteunde World Superbike Team.

De Britse coureur, die afgelopen seizoen de teamgenoot was van jonathan Rea binnen het Kawasaki Racing Team WorldSBK, is geen onbekende voor Honda, hij heeft namelijk al een roemruchte en gedistingeerde carrière bij de Japanse fabrikant achter de rug.

Leon Haslam: “Ik ben enthousiast over de mogelijkheid om deel uit te maken van dit nieuwe HRC-project en met deze nieuwe machine. Het is een droom die uitkomt en ik kan gewoon niet wachten om voor het eerst op deze motor te stappen. Van mijn kant was alleen al de gedachte dat de HRC terugkeert in de paddock intrigerend, er was veel geheimzinnigheid over wat het was en hoe de nieuwe motor zou zijn. Het doel is altijd om te winnen; Honda en HRC zijn hier niet gekomen om als tweede te eindigen, dat is zeker. Het is duidelijk, het is een nieuwe motor en een nieuw team in het kampioenschap, dus het testen gaat zeer belangrijk worden. Ik ben er vrij zeker van dat we goed voor de dag zullen komen en Phillip Island is één van mijn favoriete circuits waar we in februari aan dit nieuwe avontuur gaan beginnen.”

Bautista was dinsdag in Milaan niet aanwezig bij de presentatie. De Spanjaard staat nog tot aan het einde van dit jaar onder contract bij Ducati en kreeg derhalve geen toestemming om aanwezig te zijn en te praten over zijn nieuwe Honda avontuur.