Leon Haslam keert in 2019 terug in het FIM Superbike World Championship. De huidige leider in de tussenstand van het British Superbike Championship wordt in 2019 de teamgenoot van Jonathan Rea binnen het Kawasaki Racing Team WorldSBK.

De geruchten waren er al enige tijd maar het is nu officieel; Leon Haslam keert in 2019 terug als coureur in het FIM Superbike World Championship. De ervaren Brit heeft een contract getekend bij het Kawasaki Racing Team WorldSBK waar hij komend seizoen de plaats in gaat nemen van Tom Sykes en de nieuwe teamgenoot zal worden van drievoudig WorldSBK kampioen Jonathan Rea.

Naast het feit dat Haslam geen onbekende is binnen het WorldSBK – de huidige JG Speedfit Kawasaki coureur wist in het verleden al vijf races op zijn naam te schrijven en stond hij na afloop van een WorldSBK race al 39 keer op het podium – wordt hij ook als teamgenoot herenigd met zijn landgenoot Rea. Zo kwam het tweetal in het verleden samen uit voor het in Nieuwleusen gevestigde Honda World Superbike Team.

Ook komend weekend tijdens de bekende Suzuka 8H World Endurance race vormt Haslam samen met Rea en Kazuma Watanabe het officiële Kawasaki Team Green.

Leon Haslam: “Ik wil Kawasaki hartelijk danken voor deze kans. Terugkeren naar het WorldSBK is iets waar ik erg naar uitzie. Na het scoren van raceoverwinningen, ronde records, pole positions en een kampioenschap runner-up klassering gedurende de zeven jaar dat ik er actief was zal het geweldig zijn om er terug te keren. De steun van Kawasaki gedurende mijn drie jaar in het Britse Superbike kampioenschap en via KHI tijdens de Suzuka 8H was uitzonderlijk. De gelijkgestemde aanpak van Kawasaki UK en KHI in Japan is erg gewaardeerd en ik hoop ze nu terug te kunnen betalen met de 2018 Britse Superbike-titel en vervolgens uit te dagen voor het WorldSBK kampioenschap van volgend jaar. Het seizoen 2019 zal een aantal nieuwe uitdagingen opleveren omdat de concurrentie tussen de fabrikanten op het hoogste niveau blijft, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we met het professionele en succesvolle team achter mij veel successen kunnen scoren.”

 

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl WebApp via: pwa.racesport.nl